Hope Solo

 WINSTON-SALEM POLICE DEPT/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA Winston-salem Police Dept/mega/The Mega Agency/Profimedia
PALA JE PRESUDA

Trofejna igračica osuđena zbog vožnje u alkoholiziranom stanju s djecom u autu: ‘Najgora pogreška u mom životu‘

‘Podcijenila sam koliko je alkohol za mene postao destruktivan‘
Piše: HinaObjavljeno: 26. srpanj 2022. 09:04

Bivša vratarka američke nogometne reprezentacije Hope Solo (40) osuđena je na 30 dana zatvora i 24 mjeseca uvjetno nakon što je priznala vožnju u alkoholiziranom stanju.

Solo je osuđena na 30 dana zatvora koje je već odslužila u travnju boraveći u stacionarnoj ustanovi za rehabilitaciju. Kažnjena je i sa 2.500 dolara, a mora platiti i 600 dolara za troškove laboratorija. Također mora dobiti procjenu ovisnosti o drogama i završiti sve preporučene tretmane.

Solo je bila optužena i za zlostavljanje djece, te opiranje prilikom privođenja, no te su optužbe odbačene.

Dvostruka olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja s američkom vrstom, je u ožujku privedena nakon što je navodno pronađena bez svijesti za upravljačem svog vozila koje je imalo upaljen motor i njezinim dvogodišnjim blizancima na stražnjem sjedalu.

"Napravila sam veliku pogrešku. Možda i najgoru u svom životu. Podcijenila sam koliko je alkohol za mene postao destruktivan. Dobra strana ove velike pogreške je da se teške lekcije brzo uče," napisla je na Twitteru.

Podsjetimo, protiv Solo se i ranije pokretao sudski postupak, kada je navodno napala svoje rođake, ali je sud 2018. presudio u njenu korist istaknuvši kako nije bila kriva.

Solo je upisala 202 nastupa za američku reprezentaciju od 2000. do 2016. godine. Osvojila je dvije zlatne olimpijske medalje (2008, 2012) i svjetsko prvenstvo (2015).

Linker
05. prosinac 2023 08:17