Gabriele Maltinti Getty Images
'U KAMERUNU SVI ZNAJU ZA DINAMO'

TROFEJNI DINAMOVAC O NOVOM ZVUČNOM TRANSFERU NA MAKSIMIR 'Nevjerojatno je kako to Dinamu uspijeva u konkurenciji najvećih europskih klubova'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. ožujak 2020. 23:10

Mathias Chago (36) također je bio uključen u priču oko dovođenja mladog Daniela Tueta (puno ime Daniel Barel Tueto Fotso), Kamerunca iz Rome. Njega su u Dinamu propitivali koliko je on upoznat s kvalitetama tog dečka, što se o njemu zna u Kamerunu.

Mathias Chago bivši je igrač Dinama koji je igrao za Lokomotivu, Istru, osječki Metalac, iranski Foolad... Jednom je pozvan i u reprezentaciju Kameruna. Inače, Chago je trofejni igrač Modrih, osvojio je s Dinamom čak 10 trofeja, šest prvenstava i četiri Kupa.

Kad smo ga nazvali, zanimljivo, bio je baš u - Kamerunu! Na naše pitanje o mladom Danielu Tuetu kazao je:

- Da, zvali su me iz Dinama, raspitivali su se što ja znam o Danielu. Rekao sam im ono što ću kazati i vama. Radi se o jednom od najvećih talenata kamerunskog nogometa. Tu uopće nema nikakve dvojbe. Iako je jako mlad, ovdje u Kamerunu već svi znaju za njega. Radi se o iznimno snažnom, brzom igraču, iznimnih tjelesnih kapaciteta. Još je jako mlad, treba još dosta učiti kad je nogomet u pitanju, ali siguran sam da je Dinamo dobio sjajnog mladog napadača.

FORLI, ITALY - JUNE 13: Daniel Fotso Tueto #11 of AS Roma celebrates after scoring a goal during the U15 Serie A Semifinal match between AS Roma and Juventus FC on June 13, 2017 in Forli, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
Gabriele Maltinti Getty Images

Kaže nam da je već prošle godine trebao igrati na Svjetskom U-17 prvenstvu koje se održavalo u Brazilu.

- Trebao je igrati za Kamerun, jer svakako to zaslužuje, ali u Kamerunu vlada pravilo da u tako mladim dobnim kategorijama za reprezentacije mogu igrati samo oni dečki koji igraju u domaćoj ligi, dakle u Kamerunu. Oni iz inozemstva ne mogu. Tako da Daniel nije putovao u Brazil, iako je tamo prema svojim kvalitetama trebao biti. Isto se dogodilo i Etienneu Eto’ou, sinu slavnog Samuela Eto’oa, koji igra u Španjolskoj. I on je trebao biti na popisu za Brazil, ali nije mogao s obzirom na to da ne igra doma.

Zagreb, 271108.
Stadion Maksimir.
Uzvratna nogometna utakmica 2. pretkola Lige prvaka izmedju zagrebackog Dinama i Pyunika iz Erevana ( Armenija ).
Na fotografiji: Mathias Chago 13, Sargis Housepyan.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Mathias Chago

Veli da je Dinamo sigurno napravio sjajan posao dovođenjem mladog napadača, jer je mladić imao ponude mnogih klubova.

- Zaista je nevjerojatno kako Dinamo može dovesti sve te mlade igrače koje žele mnogi veliki klubovi. Tu se najbolje vidi kako se u Dinamu sjajno radi, eto i ovdje u Kamerunu znaju za Dinamo. Nego, kad je Daniel u pitanju, mislim da bi se vrlo brzo mogao pridružiti prvoj momčadi, zaista se radi o velikom potencijalu i talentu. U Dinamu rade iznimni stručnjaci i sigurno će znati kako raditi s takvim talentom kako bi uspio - zaključio je Mathias Chago.

Linker
03. svibanj 2024 21:03