Leon Grgić

 Piotr Kucza/zuma Press/profimedia
HRVATSKI WUNDERKIND

Trpa kao na traci, Hrvatska mu je prvi izbor, a ima i jednu želju: ‘Nadam se da će Dinamo osvojiti naslov‘

Mladi napadač vjeruje da se može izboriti za mjesto u prvoj momčadi
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 26. siječanj 2024. 17:26

Sturm iz Graza jedan je od austrijskih klubova koja poklanja veliku pažnju razvoju mladih igrača, a 17-godišnji napadač Leon Grgić nada se da će upravo u Grazu pronaći put prema velikoj nogometnoj sceni, a u budućnosti i ligama petice. Grgić je visoki centarfor engleskog tipa, u mlađim kategorijama Sturma Grgić je golovima već sebi otvorio mogućnost da bude u kadru prve momčadi nakon što je ukupno 17 postignutih pogodaka za U-16, U-18 i drugu momčad Sturma očito bila sasvim dovoljna preporuka.

- U Sturmu se ugodno osjećam, momčad je dobra, trener ima povjerenja u mene bez obzira što sam jedan od najmlađih igrača, a to mi je samo dodatni motiv da budem još bolji. Posebno sam bio sretan kada sam se našao u kadru momčadi za nastupe u Europskoj ligi protiv Sportinga i Atalante, sa samo 17 godina teško da nećete biti zadovoljni takvim razvojem situacije. Naravno da mi je želja da se izborim za status prvotimca i da budem na oku reprezentacije Hrvatske - istaknuo Grgić koji ima hrvatsku i austrijsku putovnicu.

Mladi napadač usporedio je elitni razred austrijskog i hrvatskog nogometa.

- Liga u Austriji je dosta zahtjevna igra se na snagu s puno presinga, no klubovi poput Red Bull Salzburga i LASK Linza pokazali su da i u europskim kupovima mogu postizati pozitivne rezultate i iznenaditi papirnate favorite. U Hrvatskoj je prirodni talent više izražen, a od igrača u HNL najviše mi se sviđaju Bruno Petković i Marko Livaja, a izvan granica Hrvatske najviše volim uživati u majstorijama Cristiana Ronalda i Erlinga Haalanda. Naravno da pratim HNL, svi u obitelji smo veliki dinamovci i kad god mogu pratim utakmice Dinama i nadam se osvajanju novog naslova prvaka Hrvatske. Do ljeta ću sigurno ostati u Sturmu, a potom ću vidjeti što nosi budućnost - istaknuo je Leon Grgić čiji je talent prepoznao nogometni agent Ilija Jukić.

- Grgić sigurno ima potencijalam dugo godina pratim razvoj mladih igrača, Edin Džeko, Ivica Olić i Ante Budimir samo su neki od igrača čiji sam talent prepoznao na početku njihovih u konačnici iznimno uspješnih karijera. Budimir je sigurno za mene jedan od najkarakternijih igrača koje poznajem. Kod mladog igrača posebno gledam tehničko taktičku stranu i ligu koja bi mu po konstituciji mogla najviše odgovarati, a za Grgića je u ovom trenutku Sturm idealan izbor - zaključio je Jukić.

Linker
19. rujan 2024 18:32