TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
GORI POD NOGAMA

Tuchel više ne želi čekati, jasno poručio upravi Bayerna što želi: ‘Sve velike momčadi u Ligi prvaka to imaju‘

Odlazak Roberta Lewandowskog u Bayernu nisu uspjeli nadoknaditi i sada traže sličnog Poljaku
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. svibanj 2023. 18:38

Početak Thomasa Tuchela na klupi Bayerna nije za pamćenje. Bavarsku momčad vodio je do sada u deset utakmica uz ne baš pohvalan skor - pet pobjeda, dva remija i tri poraza - i pritom ostao bez dva trofeja, a ugrožen je i treći.

U Kupu je ispao u četvrtfinalu nakon poraza od Freiburga, u Ligi prvaka, također u četvrtfinalu, presudio mu je Manchester City, a i titula u Bundesligi je neizvjesna jer tri utakmice prije kraja sezone prednost pred dortmundskom Borussijom iznosi svega jedan bod.

Iako je uoči posljednjih 270 prvenstvenih minuta fokus na zadržavanje primata u ligi i osvajanje 11 šampionske titule u nizu, u Munchenu se već pripremaju za iduću sezonu. Štoviše, Tuchel je jasno je klupskoj upravi poručio na kojoj mu poziciji "gori".

image
DANIEL ROLAND Afp

- Velike momčadi u Ligi prvaka, one koje dominiraju natjecanjem, imaju broj 9 svjetske klase. Svi ga traže, svi ga žele - kazao je Tuchel.

Odlazak Roberta Lewandowskog u Bayernu nisu uspjeli nadoknaditi i sada traže sličnog Poljaku. Prema pisanju njemačkih medija na meti bavarskog velikana navodno su Harry Kane iz Tottenhama, Victor Osimhen iz Napolija i Goncalo Ramos iz Benfice.

Linker
08. svibanj 2024 07:56