Igor Tudor

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
PRVI PORAZ

Tudora čeka težak zadatak: ‘Igrač mi nije spavao dva dana. Dobio je dijete, a morao sam ga uvesti‘

Chiesa i Vlahović srušili su Lazio u polufinalu Kupa Italije
Piše: SNObjavljeno: 02. travanj 2024. 23:47

Igor Tudor u fantastičnom se svijetlu najavio navijačima Lazija 1:0 pobjedom nad Juventusom u proteklom kolu Serie A, no Massimiliano Allegri uspješno mu se revanširao u prvoj utakmici polufinala Talijanskog kupa.

Juventus je pogocima Chiese i Vlahovića s 2:0 slavio u Torino, stoga hrvatskog stručnjaka čeka iznimno težak zadatak 23. travnja, kada je na rasporedu uzvratna utakmica. No, hrvatski stručnjak svjestan je da je prošlo premalo vremena da bi u potpunosti upoznao momčad i doveo ju na maksimalnu razinu.

- Postoje igrači kojima treba vrijeme prilagodbe, tek su počeli raditi sa mnom. Potrošili smo puno energije i vjerojatno nam je sve ovo bio prevelik napor - rekao je Tudor nakon utakmice.

Kaže, Juventus je igrao bitno drukčije nego u prethodnom ogledu.

- Danas sam vidio ogromnu razliku u kondiciji, to se pokazalo u drugom poluvremenu. Patric i Zaccagni su imali nekoliko problema s ozljedama, a Casale nije spavao dva dana jer je jučer dobio dijete, ali morao sam ga uvesti s klupe. Malo smo izgubili na intenzitetu i Juventus je to iskoristio.

Upozorio je i da se njegova formacija 3-4-2-1 neće odmah isplatiti.

- Potrebno je vrijeme da poradimo na stvarima koje nam ne idu dobro, te da izgradimo one zbog kojih ćemo ‘kliknuti‘. Moji momci danas su dali sve od sebe, još uvijek treba odigrati uzvrat, pa ćemo vidjeti... - zaokružio je Tudor nakon prvog poraza na klupi Lazija.

Linker
02. travanj 2024 23:47