NICOLAS TUCAT Afp
EUROPSKI NOGOMET

Tudoru i Marseilleu kod kuće samo bod protiv Montpelliera, Eintrach i Bochum bez pobjednika

Mallorca i Osasuna su odigrali utakmicu bez pogodaka u Palma de Mallorci
Piše: HinaObjavljeno: 31. ožujak 2023. 23:12

Nogometaši Marseillea ostali su bez pobjede na svom Velodromeu u utakmici 29. kola francuskog prvenstva u kojoj su ugostili Montpellier, a dvoboj je završio 1-1.

Gosti su poveli u 12. minuti, a strijelac je bio Arnaud Nordin. Momčad pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Igora Tudora do izjednačenja je došla u 44. minuti, kad je Matteo Guendouzi realizirao kazneni udarac.

Marseille je na drugom mjestu ljestvice sa 60 bodova, šest manje od vodećeg Paris Saint-Germaina. Montpellier se sa 37 bodova nalazi na 11. mjestu.

Eintrach i Bochum bez pobjednika

U prvoj utakmici 26. kola njemačke Bundeslige nogometaši Eintrachta i Bochuma odigrali su utakmicu bez pobjednika, koja je završila 1-1.

Na DB Parku u Frankfurtu gosti iz Bochuma su poveli golom Japanca Takume Asana u 14. minuti. Eintracht je izjednačio u 22. minuti, kad je pogodak iz kaznenog udarca postigao Francuz Randal Kolo Muani.

Hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić odigrao je cijelu utakmicu za domaću momčad, a u 81. minuti je zaradio žuti karton. Iz sastava je izostao Hrvoje Smolčić zbog ozljede koljena.

Eintracht je sa 41 bodom na šestom mjestu, a Bochum je sa 26 bodova na 14. poziciji. Vodeća Borussia Dortmund ima 53 boda, jedan više od Bayerna.

Bavarci će u subotu (18.30) imati priliku prestići Borussiju koja gostuje na Allianz Areni u derbiju kola.

Mallorca - Osasuna 0-0

Mallorca i Osasuna su odigrali utakmicu bez pogodaka u Palma de Mallorci, kojom su otvorili 27. kolo španjolskog nogometnog prvenstva.

Domaća momčad je uputila jedan udarac unutar okvira, a gostujuća dva, iako je od 69. minute imala igrača više, kad je izravan crveni karton dobio branič Mallorce Jose Manuel Copete.

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir odigrao je cijelu utakmicu za Osasunu, ali nije uspio učiniti ništa značajno pred golom domaće momčadi, a u sučevom dodatku na kraju utakmice je zaradio i žuti karton.

Osasua je nastavila niz bez pobjede na četiri utakmice, a sa 35 bodova drži devetu poziciju na ljestvici, na kojoj je Mallorca 11. sa 33 boda. Vodeća Barcelona ima 68 bodova, čak 12 više od Real Madrida koji je na drugom mjestu.

Linker
19. travanj 2024 20:46