Ian Macnicol/afp/profimedia
POTPUNI KRAH

Tukao lažnog Elvisa, nokautirao navijača, a mogao je biti strašan nogometaš. Sad u zatvoru čeka presudu

Vrhunac incidenata izvan terena uslijedio je kada ga partnerica ostavila dok je igrao u Iranu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. ožujak 2024. 08:31

Irac Anthony Stokes (35) nekoć je slovio kao velika nada otočkog nogometa, bilo mu je tek 14 kada ga je Arsene Wenger oteo pred nosom Alexu Fergusonu i doveo ga u Arsenal. Najbolje trenutke karijere dosegnuo je u Celticu, osvajao je trofeje, igrao Ligu prvaka, ali nikada nije dosegnuo vrhunce koji su mu predviđani. A sada u zatvoru čeka presudu zbog uznemiravanja bivše partnerice i njezine majke.

Bio je još školarac kada je pozvan u Manchester United, susreo se sa Sir Alexom Fergusonom od kojeg je tražio autogram na novčanici od pet funti. Rafa Benítez također ga je zvao dok je bio trener u Liverpoolu, ali Arsenal je bio najuvjerljiviji. Imao je 14 godina kada ga je Wenger priključio treninzima najbolje momčadi. Sa 17 godina već je zarađivao 3.000 funti tjedno. Svoju prvu i jedinu utakmicu za Arsenal odigrao je u Carling Cupu, nakon čega su uslijedili Sunderland i Crystal Palace dok nije našao svoje mjesto pod suncem u Celticu.

image
Patrik Stollarz/afp/profimedia

Ipak, najviše su ga obilježili incidenti izvan terena. Istukao je imitatora Elvisa Presleya u dublinskom pubu, a onda i nokautirao jednog navijača Rangersa koji ga je provocirao. Vrhunac je uslijedio kada ga je partnerica ostavila dok je igrao u Iranu. Ignoriranje naredbi da ne uznemirava ni nju ni njezinu majku dovele su ga do uhićenja kada je sletio u London po povratku iz Irana.

- Iskočio sam iz tračnica. Sada želim to ostaviti za sobom - rekao je.

Linker
19. travanj 2024 22:31