HAKAN BURAK ALTUNOZ Anadolu Via Afp
PRIGRLILI GA NAVIJAČI

Turci doznaju: Mourinho jednom rečenicom stopirao Livakovićev odlazak i vratio mu poljuljano samopouzdanje

Iskusni trener odlučio je čitavih sat vremena u četiri oka porazgovarati s vratarom Vatrenih
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2024. 14:22

Turbulentna je sezona iza Dominika Livakovića u turskom Fenerbahçeu. Hrvatska reprezentativna ‘jedinica‘ bila je čas osporavana, čas dizana u nebesa, jer impulzivni su Turci i navijači žestoko reagiraju na svaku sitnicu. Livaković je, navodno, u nekim trenucima intenzivno razmišljao o mogućem odlasku.

Ove je sezone njegov učinak znatno poboljšan, a pao je i dogovor s Joseom Mourinhom, kako pišu turski mediji. Evo što se dogodilo...

image
OZAN KOSE Afp

Kako je povremeno bio kritiziran zbog svojih prošlosezonskih izvedbi, navodno ga je Mourinho tada pozvao na razgovor i pružio mu podršku. Livaković je potom napokon uhvatio pravu formu te su ga navijači prigrlili.

Iskusni trener i sada je na početku sezone odlučio čitavih sat vremena u četiri oka porazgovarati s 29-godišnjim vratarom Vatrenih. Legendarni Portugalac navodno mu je u tom razgovoru rekao:

"Želim ući u prvenstvo isključivo s tobom i neću tražiti od kluba da mi dovedu drugog vratara", tim mu je riječima ulio samopouzdanje.

Pokazuju to i rezultati s kraja prošle i početka ove sezone. U posljednjih osam utakmica (pet ovosezonskih i tri prošlosezonske) Livaković je čak sedam puta sačuvao čistu mrežu.

Linker
18. rujan 2024 18:20