Marko Livaja i lani je oduševljavao publiku na Gripama

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
KRAJ VELIKE TRADICIJE

Turnir 4 kafića ove godine odlazi u povijest! Igra se još samo jedno izdanje: ‘Livaja dolazi, to svakako‘

Nakon 20 godina organizatori ovog hvalevrijednog turnira odlučili su da je vrijeme za kraj.
Piše: Slaven Alfirević, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. studeni 2022. 11:57

Bit će to posljednji malonogometni turnir Četiri kafića, Damir Karaman, jedan od organizatora bio je emotivan, riječ mu je zastala u grlu, ali objavio je to na današnjoj pressici: ovogodišnje izdanje bit će jubilarno 20., ali ujedno i posljednje izdanje turnira Četiri kafića!

Ivica Mornar, jedan od začetnika turnira objavio je potom:

- Emocije su snažne, odluka je bila teška, počeli smo kao mladići. Dvadeset je lijepa brojka, dali smo svoje srce i osjetili da je trenutak da završimo tu priču. Kroz turnir je prošlo 1300 igrača... Pokušavali smo ga svake godine dignut na višu razinu, prerastao je i nas same. Krenuo je spontano, uz zafrkanciju, mladost i ljubav i privrženost Hajduku i balunu. Izašlo je nešto veliko... I ostavilo neizbrisiv trag. Ponosni smo na to sve. Zahvaljujem i medijima koji su nas pratili bez zadrške i na prvu crtu stavljali našu humanitarnu zamisao - rečeno je.

Da pojasnimo, tisuću i trista igrača je zbrojeno sve skupa, ali točna brojka je 409 različitih igrača.

Denis Vrvilo, jedan od organizatora, rekao je:

- Došli smo do 20 godina, velik period. Krenuli kao mladi momci, sad smo u ozbiljnim godinama. Svemu dođe kraj, rekosmo sami sebi dok je turnir na vrhuncu stanimo s tim... Osjetili smo da je vrijeme. Dvadeset i jednu godinu to traje, jednu smo zbog korone preskočili. Pripremamo i knjigu koja će sve to ukomponirati. Sve je teže i teže organizirati, klubovi, igrači, pauza je sve kraća, teško je igrače dobiti... Termin je 26. prosinca kao i uvijek, na Svetog Stjepana, u Velikoj dvorani na Gripama.

Karaman je dodao:

- Objavit ćemo, dakle i monografiju da ostane trag o svemu tome...

Marko Bralić Keto, kao organizator, objavio je:

- Nastupaju i Kauri, Camel, Vivas, a uz Antique će ovaj put nastupit i restoran Duje, fuzirat ćemo ih. Svakako će i Marko Livaja nastupit, njemu se nadamo sigurno.

PSK će imat humanitarnu akciju u sklopu turnira, promotori će bit Mandžukić, Olić, Ćorluka.

Objavili su da će s ovim turnirom, kroz 20 godina, sakupiti ukupno četiri milijuna kuna, za centar Mir u Rudinama, planiraju razveselit tu djecu i time da ih posjete, u centru Mir obavit će ždrijeb za Svetog Nikolu, 6. prosinca.

Nisu objavili još imena igrača na koje "pucaju", pozivaju mnoge, pa kako budu u mogućnosti da dođu... Uvijek je to bio respektabilan skup, pa će biti i ove godine. Nadaju se i Rakitiću, ali o tom potom.

Linker
16. travanj 2024 01:35