CROPIX
NEUGODNA SITUACIJA

‘Tužili smo Marcela Brozovića zbog duga od 500.000 kuna! Najbolje bi bilo da se javi, pa svatko na svoju stranu‘

Zbog neispunjavanja sponzorskog ugovor Futsal Gorica Epic Brozo primorana je na nepopularni potez
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. siječanj 2023. 18:34

Igor Mostarlić, predsjednik kluba Futsal Gorica Epic Brozo, izašao je u javnost i objavio da su podignuli tužbu protiv hrvatskog reprezentativaca Marcela Brozovića zbog neispunjenja sponzorskih obveza. Mostarlić, nekad vrlo dobar napadač kojeg se stariji pratitelji HNL-a itekako sjećaju, od travnja je na čelu malonogometaša iz Velike Gorice.

- Obitelj Marcela Brozovića ponudila se da bude sponzor kluba, obećali su pomoći i to je bilo lijepo od njih, pogotovo od Marcela, koji je kazao da će dolaziti na kampove, družiti se s djecom, donirati dresove, promovirati futsal u Velikoj Gorici... To traje već treću sezonu. U prve dvije je uplatio po 100.000 kuna za svaku, što je bilo i dogovoreno, no prema ugovoru u ovoj trećoj 2022./23. trebao je dati 600.000 kuna. Dao je samo 100.000, a dužan nam je ostao pola milijuna kuna. Dva ugovora vezana su na Kirocrops, njegovu tvrtku koju vodi zajedno s Marinom Mikulić, koja je njegova nova agentica. Ona je potpisnica tih dvaju ugovora, a jednog je potpisao osobno Marcelo. Mi smo ga stavili i u ime, dakle, imao je naslovno sponzorstvo. Radili smo kampove, mislim da smo ga itekako podignuli u ovom kraju, pa cijela Hrvatska priča o Futsal Gorici Epic Brozo. Klub je na odličnoj razini, seniori su nam bili prvaci druge lige, ali nismo prošli kroz kvalifikacije za prvu. Imamo još pet selekcija, kadeti i juniori igraju prvu ligu. Hvala im za ono što su nam dali, međutim, ugovori se moraju poštovati. Ne možemo biti zadovoljni s tom sićom jer imamo problem. Dok je Brozović u imenu kluba, ne možemo naći drugog sponzora - kazao nam je Mostarlić, koji je u Velikoj Gorici sazvao i press-konferenciju.

image
NurPhoto via AFP

Osim što tražite novac od Brozovića, hoćete li raskinuti i ugovor?

- Već pet mjeseci nismo dobili ni kune, a i dalje nosimo ime Epic Brozo, dok kao sponzora vodimo i Kirocrops. Moramo se prvo obratiti odvjetnicima da vidimo smijemo li skinuti ime Epic Brozo dok se slučaj ne riješi. Ne želimo napraviti nikakav pogrešan korak. Po ugovoru trebali su dati 400.000 odmah i potom 200.000 na dvije rate. A platili su samo jednu ratu od 100.000 kuna.

Mostarlić u javnom nastupu djeluje pomirljivo, ali naglašava da igračima nema odakle isplatiti niti za gorivo.

- Najsretniji bih bio da se Brozović javi, podmiri što je obećao i potpisao, te da odemo svatko na svoju stranu, da ne moramo na sud. Međutim, on nas sada ignorira. Ne odgovara na poruke, eto, i sad sam mu poslao poruku da se javi, a njegova menadžerica me blokirala. Marcelo je dijete Velike Gorice i uvijek može doći na utakmicu, promovirati nogomet, međutim, klub treba novac za život, ako sponzor ne podmiruje obveze moramo naći drugoga.

U kuloarima se priča svašta, tako i da vam je rečeno kako Marcelo nema novca.

- Kako on troši svoj novac i koliko ga ima, to se mene niti futsal klub ne tiče. Govorim isključivo o ispunjenju ugovornih stavki - konstatirao je Mostarlić.

Eto, tako se zvijezda Vatrenih, čovjek koji po neslužbenim podacima medija u Interu ima godišnji ugovor od 6,5 milijuna eura i barem još milijun eura bonusa, našla pod tužbom zbog pola milijuna kuna. Ili 65 tisuća eura. Doista nas zanima Brozovićeva verzija priče...

Linker
15. srpanj 2024 14:17