VLADIMIR IVANOV/CROPIX Cropix
TUŽNA OBLJETNICA

Tužna obljetnica jedne od najvećih tragedija! Prošlo je 14 godina: ‘Živio je nogomet, bio je pravi šaljivdžija‘

Kad izgubiš prijatelja na terenu gdje ne bi trebao, to je nešto najgore što možeš doživjeti - rekao je Subašić
Piše: JL.Objavljeno: 03. travanj 2022. 14:30

Na 14. godišnjicu tragičnog stradanja Hrvoja Ćustića, u nedjelju će obitelj, igrači i Uprava HNK Zadar, navijači i prijatelji položili su cvijeće i zapalili svijeće na groblju u Murvici u 10.30 sati. U 11 sati održala se i Sveta misa u Murvici, a u 16.15 sati položit će se na mjestu tragedije na igralištu Stanovi cvijeće i zapaliti svijeće. Najavljen je dolazak delegacije HNS-a na čelu koje se očekuje predsjednik Marijan Kustić.

Na igralištu Stanovi u sjećanje na Hrvoja djeca iz škole nogometa će prije početka utakmice s Hrvacama na travnjaku oblikovati broj 24, a Ivica Sikirić Ićo, Dario Terzin, Rudolf Dvorski i Davor Pekota, izvest će “Dvanaestog anđela”.

Hrvojeva divna lika prisjetili su se njegovi suigrači Jakov Surać, Danijel Subašić i Tomislav Tadić.

- Prema Hrvoju sam imao poseban osjećaj jer je dolazio iz mog mjesta. Bio je razigran, ali veliki profesionalac. Suigrači su ga obožavali, znao je provaliti nešto i izmamiti smijeh svih nas. Sama smrt, taj način, da je poginuo u našem dresu, jednostavno čovjeku prorade emocije, pogotovo kad se bliži taj dan. Moramo nastaviti s obilježavanjem i za buduće naraštaje i za igrače koji sad igraju za HNK Zadar. Ta tradicija se mora njegovati - rekao je Surać.

image

Delegacija HNS-a na tužnoj obljetnici

JOSIP BEGONJA/HNK ZADAR

- Bio je veliki zafrkant. Još je iz juniorskih dana bio profesionalac, živio za nogomet, a bio je pravi šaljivdžija. Tu smo da ga ne zaborave ni ova djeca što dolaze. Kad izgubiš prijatelja na terenu gdje ne bi trebao, to je nešto najgore što možeš doživjeti. Zato sam rekao sebi da ću nositi majicu i lik Hrvoja dok budem igrao. Svi ćemo ga se uvijek sjećati jer je on naš Dvanaesti anđeo - kazao je Subašić.

- Bio je pravi prijatelj, fino odgojen, pravi profesionalac koji je živio nogomet 24 sata i ponosan sam što sam mogao biti dio njegova života. Jednostavan, skroman, spreman pomoći u svakom trenutku. Volio je najviše svoj Zadar, svoj grad i klub. Nije volio gubiti, čak bi se i ljutio u nekim situacijama. Kako je Romeo napisao, on je stvarno Dvanaesti anđeo i jedno veliko zadarsko srce. Zadužio nas je. Otišao je tamo gdje je najviše volio biti, na Stanovima, i treba biti uzor svim mladim sportašima - zaključio je Tadić.

Iz HNK Zadar obavještavaju da su stigle majice posvećene Hrvoju, a koje će se dijeliti uz prvih 200 kupljenih ulaznica danas prije utakmice Zadar - Hrvace u 16.30 sati na Stanovima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 00:00