SiniŠa Mihajlović

 LM/MICHELE NUCCI/IPA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NAKON TEŠKE BOLESTI

Tužna vijest stiže iz Rima: Preminuo srpski nogometaš i trener Siniša Mihajlović

S Crvenom zvezdom je kao igrač postao prvak Europe 1990. godine te osvajač Interkontinentalnog kupa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. prosinac 2022. 15:36

Poznati srpski nogometaš i trener Siniša Mihajlović preminuo je danas u 53. godini, prenosi talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport.

Mihajlović je izgubio dugačku bitku s teškom bolešću. On je sredinom 2019. godine doznao da boluje od leukemije, podvrgnuo se liječenju, ali mu se stanje početkom prosinca ponovno pogoršalo.

Njegova obitelj se javnosti obratila priopćenjem:

‘‘Supruga Arianna, s djecom Viktorijom, Virginijom, Miroslavom, Dušanom i Nikolasom, unukom Violante, majkom Viktorijom i bratom Draženom, u svojoj boli priopćavaju nepravednu i preranu smrt supruga, oca, sina i uzornog brata Siniše Mihajlović. Jedinstven čovjek, izuzetan stručnjak, svima uslužan i dobar. Hrabro se borio sa strašnom bolešću. Zahvaljujemo liječnicima i medicinskim sestrama koji su ga pratili u ovim godinama, s ljubavlju i poštovanjem, posebno dr. Francesca Bonifazi, dr. Antonio Curti, prof. Alessandro Rambaldi i dr. Luca Marchetti. Siniša će uvijek ostati živjeti s nama sa svom ljubavlju koju nam je dao", stoji u objavi Mihajlovićeve obitelji.

image
LISA GUGLIELMI Nurphoto Via Afp

Mihajlović je rođen 20. veljače 1969. godine u Vukovaru. Igrao je za Borovo, Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lazio i Inter, bio je izbornik Srbije, a kao trener je vodio Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting iz Lisabona i Bolognu.

S Crvenom zvezdom je kao igrač postao prvak Europe 1990. godine te osvajač Interkontinentalnog kupa.

Nacionalni prvak bio je jednom s Vojvodinom i dvaput s Crvenom zvezdom, po jednom s Laziom i Interom, s kojima je osvojio po dva talijanska Kupa. Uzeo je i dva Superkupa s Laziom i jedan s Interom. S Laziom je osvojio i Kup pobjednika kupova te europski Superkup 1999. godine.

Trenerskim poslom počeo se baviti kao pomoćnik Roberta Mancinija u Interu, a samostalno je prvu vodio Bolognu, gdje je započeo i završio svoj trenerski put. S klupe Bologne otišao je u rujnu ove godine.

Linker
28. veljača 2023 05:49