Amela Fetahović bila je omiljena među sugiračicama

 DAVID CATRY Belga Via Afp
VELIKA TUGA U BIH

U 36. godini preminula bivša nogometna reprezentativka: ‘Naša ‘Žgoljo‘ bila je voljena i sjajna osoba‘

Amela Fetahović je prije nekoliko dana imala tešku prometnu nesreću od čijih je posljedica preminula
Piše: SNObjavljeno: 05. studeni 2021. 13:22

Tužne vijesti potresle su susjednu Bosnu i Hercegovinu, ali i širu regiju. U 36. godini života je preminula nekadašnja reprezentativka BiH i legenda sarajevskog SFK 2000 Amela Fetahović. Amela je karijeru započela još 2001. godina baš u SFK gdje je igrala 13 sezona, a igrala je i u Sloveniji, Spartak Subotici, Union Nove Zamkyju i Iskri iz Bugojna.

Iako je 2018. godine otišla u nogometnu mirovinu, u siječnju ove godine se vratila na terene i potpisala za Radnički 1923 iz Kraguljevca. Mediji u susjedstvu ju opisuju kao jednu od najboljih koja je ikada igrala u Premijer ligi BiH.

Amela je prije nekoliko dana teško ozlijeđena u prometnoj nesreći u Sarajevu. Zaprimljena je u bolnicu u teškom stanju i liječnici su se borili da joj spase život, no nisu joj uspjeli pomoći. Brojne suigračice i prijatelji se od Amele opraštaju na društvenim mrežana, a oglasili su se i iz njenog SFK 2000.

"S velikom tugom zaprimile smo vijest o tragičnoj smrti Amele Fetahović, koja je podlegla povredama nakon prometne nesreće. Naša 'Žgoljo' bila je omiljena, voljena i sjajna osoba. Dijete je SFK, nosila je naš dres dugi niz godina i ostavila je dubok trag u nogometu. O njoj govore trofeji, nagrade i izvrsni sportski rezultati, a pored toga, svako društvo bi poželjelo Amelu. Mislima smo uz porodicu i prijatelje i gubitak drage Amele predstavlja gubitak osobe, koja je mnogo značila i dala našem klubu”, stoji u objavi najtrofejnijeg kluba iz susjedne BiH.

Linker
01. svibanj 2024 19:57