Chris Bart-Williams (lijevo)

 MI NEWS/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Mi News/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
TUŽNA VIJEST

U 50. godini života preminuo omiljeni ‘Bartman‘: ‘Jedan od najcrnjih dana u klupskoj povijesti‘

Ukupno je za Nottingham Forest odigrao više od 200 utakmica, zabivši pritom 30 golova
Piše: SNObjavljeno: 25. srpanj 2023. 10:58

Nakon smrti legendarnog Trevora Francisa dolazi nova tužna vijest. Preminuo je Chris Bart-Williams, popularni ‘Bartman‘, bivši nogometaš Sheffield Wednesdaya i Nottingham Foresta. Tužna vijest objavljena je u istom danu, a Francis je s trenerske klupe vodio Barta-Williamsa u Sheffield Wednesdayu.

‘To je jedan od najcrnjih dana u našoj dugoj klupskoj povijesti. Duboko smo ožalošćeni, naše misli usmjerene su na Chrisovu obitelj i prijatelje u ovom uistinu teškom trenutku‘, poručili su iz Nottingham Foresta po primitku tužne vijesti s Floride gdje je ‘Bartman‘ živio već godinama..

U redove Nottingham Foresta Bart-Williams, koji je igrao na poziciji veznjaka po potrebi i braniča, stigao je 1995. za 2.5 milijuna funti odštete. Ukupno je za klub odigrao više od 200 utakmica, zabivši pritom 30 golova, a njegov pobjednički gol protiv Leicestera 1999. godine bio je posljednji Forestov u Premier ligi sve do 2022. godine.

U profesionalnoj karijeri igrao je još za Leyton Orient, Charlton, Ipswich, APOEL i Marsaxlokk. Nakon umirovljenja preselio se u Ameriku i pomogao je u vođenju njihove ženske reprezentacije

Linker
18. svibanj 2024 15:48