XAVIER BONILLA Nurphoto Via Afp
PROBLEM ZA KATALONCE

U Barceloni bijesni! Jedan od najbogatijih nogometaša svijeta ne odustaje: Želi isplatu do zadnjeg centa

Njegova tvrtka prema Forbesu procjenjuje se na 250 milijuna dolara...
Piše: SNObjavljeno: 03. kolovoz 2022. 17:47

Barcelona se našla u problemima nakon što jedan od igrača poručio rukovodstvu kluba kako nema namjeru napuštati Nou Camp dok mu se ugovor ne isplati do kraja.

Riječ je o danskon nogometnom reprezentativcu Martinu Braithwaiteu koji od Barcelone traži osam milijuna eura koliko mu pripada prema aktualnom ugovoru.

To Kataloncima stvara problem jer je prisiljena prodavati igrače i rješavati se nekih ugovora kako bi zadovoljila financijski fair-play i na taj način mogla registrirati nove igrače. Naime, igrači stariji od 28 godina i oni koji su dvije godine u klubu mogu biti otpušteni bez kazne FIFA-e, u drugim slučajevima kazna je zabrana registriranja novih igrača u iduća dva prijelazna roka.

image
JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

Obzirom da je Danas na Nou Camp stigao u veljači 2020. godine, Barcelona ga može otpustiti bez ikakvih kazni. Iako Braithwait želi istjerati pravdu i uzeti ono što mu pripada, valja istaknuti kako se radi o jednom od najbogatijih nogometaša svijeta, naime, njegova tvrtka prema Forbesu procjenjuje se na 250 milijuna dolara. Tvrtku je osnovao zajedno s ujakom, a prvenstveno se bave nekretninama u SAD-u i širom svijeta.

Linker
24. travanj 2024 15:38