afp
BAYERN - BASEL

U Baselu uvjereni u prolaz: 'Ne bojimo se! Dolazimo po plasman u četvrtfinale!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. ožujak 2012. 11:56

Večerašnja utakmica na Allianz Areni ponudit će pravi spektakl. Može li švicarski prvak odolijeti napadima Bavaraca, te prirediti (nakon APOEL-a) još jedno veliko iznenađenje u osmini finala Lige prvaka? Prvi dvoboj ovih suparnika u potpunosti je (i po dojmu i po rezultatu) otišao na strana Basela, no Bayern se uistinu nikada ne smije otpisati. Jednostavno, Bayern je - Bayern!

Proteklih tjedana Bayern nije bio pravi, no onda je ove subote stigla uvjerljiva (7:1) pobjeda nad Hoffenheimom. Pobjeda koja je vratila samopouzdanje u svalčionicu, ali i među navijače Bavaraca. Optimizam vlada i na St. Jakob Parku. Basel ove sezone briljira, Basel je iz Lige prvaka već 'izbacio’ i Manchester United. A taj se podatak itekako treba respektirati.

- Nemam se čega bojati, mi dolazimo po plasman u četvrtfinale. Naš recept? Izdržati početni pritisak domaćina, a onda jednim 'lucky punchem’ nokautirati Bayern - kazao je trener Basela Heiko Vogel. Čudotvorac na klupi Basela godinama (od 1998. do 2007.) je radio u Omladinskoj školi Bayerna. U tom je razdoblju uspješno trenirao Lahma, Schweinsteigera, Müllera, Badstubera, Kroosa i Contenta.

Današnji Basel igra sjajno, atraktivno i moderno. Posljednji poraz Basel je ove sezone doživio sredinom listopada u Ligi prvaka (0:2 od Benfice), a od tada momčad ne zna za poraz čak 19 utakmica.

- Bayernu je dužnost proći Basela. Poznajem tu sredinu, godinama sam bio u Münchenu. Za navijače Bayerna ovo nije 'ravnopravan susret’, već sraz Davida i Golijata. Ali, David je već jednom svladao Golijata, zar ne? - tvrdi Vogel, koji će i u Münchenu zaigrati s dva napadača. Alexander Frei i Marco Streller godinama su zabijali na bundesligaškim terenima, a sada 'trpaju’ u Švicarskoj. Alexander Frei u posljednjih je 23 nastupa postigao 19 pogodaka, pa je jasno odakle prijeti najveća opasnost po Bavarce. A toga je svjestan i Jupp Heynckes.

Linker
22. rujan 2024 23:37