Josip Mišić u dresu Rijeke
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
NIŠTA OD POJAČANJA

U Dinamu ogorčeni nakon što su im propala dva velika transfera: ‘Ovako nešto u životu nismo doživjeli!‘

Zadnjeg dana prijelaznog roka u Maksimiru nisu uspjeli dogovoriti dolazak dvojice željenih igrača...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. listopad 2020. 13:57

Ništa od dolaska Rafaela Camacha, krilnog napadača, ništa od Josipa Mišića... Pregovori sa Sportingom su propali! Dinamo je definitivno izašao iz pregovora s Portugalcima. Naši izvori kazuju da je s ljudima iz Sportinga bilo nemoguće pregovarati, te da Dinamo u svom sportskom životu to nikada nije doživio.

Praktički, nije bilo mogućnosti da se dovedu ti igrači, iako je zagrebački klub napravio sve što je mogao. Recimo, Mišić je svim silama htio doći u Dinamo, nije želio ići u PAOK na novu posudbu. Grci su ga htjeli, ali on je imao zagrebačke planove. Čak je kazao čelnicima Sportinga; 'ili Dinamo, ili se vraćam u Sporting'! Portugalci su stalno zavlačili Dinamo, do zadnjeg trenutka.

Kad god bi Zoran Mamić usmeno dogovorio neke parametre, Sporting bi slao neke druge, posve drukčije. Ista je situacija bila i kod Camacha. On je također želio u Dinamo, kao i njegov otac, te zastupnik. Bila je usmeno dogovorena varijanta posudbe na dvije godine, ako ga Dinamo otkupi nakon godine dana, jedna je cijena, a nakon druge godine, neka druga.... Međutim, Sporting je tražio ekskluzivno pravo da ga mogu vratiti već idućeg ljeta, što Dinamu nije odgovaralo. Nisu u Maksimiru 'lajbeki' da razigravaju igrača za drugi klub.

U redu, savim je logično i normalno da se svaki klub bori za svoje uvjete, ali ispada dosta nekorektno da se u usmenim pričama kaže jedno, a onda se u pisanoj formi šalje nešto sasvim drugo.

Eto, jako su se trudili u plavom domu,ali jednostavno nije išlo, pregovarači s druge strane htjeli su ono što Dinamu nikako nije odgovaralo. Takva situacija bila je i s Marquinhosom, a slično je bilo s Benjaminom Kušćevićem, koji je došao u Zagreb, ali su sjajni plavi liječnici odmah otkrili da nije bio zdrav. Na koncu je Kušćević otišao na operaciju!

Međutim, Dinamo je ipak zadnjeg dana prijelaznog roka doveo jednog igrača! Iz Lokomotive je vraćen Mario Čuže! Također, kažu nam maksimirski izvori da su potpuno zdravi Atiemwen i Hajrović, da su se sjajno uključili u trening, da djeluju jako dobro. Tako je Dinamo umjesto dovođenja tri stranca, reaktivirao svoja tri igrača. Nije bilo tako planirano, ali planovi se mijenjaju, ne mogu se uvijek ostvariti...

Linker
23. travanj 2024 02:01