Duif du Toit/Gallo Images/Getty Images
ZASJEDA MOTORISTA

U EGZEKUCIJI PROPUCAN BIVŠI NOGOMETAŠ: 'TAMAN SE SPREMAO IZAĆI IZ KUĆE' Bio je u navodnoj ljubavnoj vezi s djevojkom koju je ubio slavni atletičar

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 16. srpanj 2019. 17:24

Bivši reprezentativac Južne Afrike i napadač Kaizer Chiefsa, Orlando Piratesa i Mamelodi Sundownsa Marc Batchelor ubijen je u ponedjeljak oko 18 sati u Johannesburgu od strane dvojice napadača na motoru.

Batchelor je u trenutku pogibije sjedio u svom BMW-u X5 zajedno s vrtlarom koji je iz pucnjave izašao netaknut. Fotografije s mjesta nesreće pokazale su sedam rupa od metaka na Batchelorovu automobilu, a policija je potvrdila kako je bivši nogometaš u profesionalnoj egzekuciji odmah podlegao ozljedama.

- Taman se spremao odvesti iz svoje kuće. Sumnjivci su nekoliko puta otvorili vatru na njega. Preminuo je u automobilu, a dvojac na motoru odvezao se bez da je išta ukrao - otkrio je glasnogovornik policije Col Lungelo Diamini.

JOHANNESBURG, SOUTH AFRICA - AUGUST 27:  Marc Batchelor is presented with a personalised Bok jersey during the Springbok Supporters Club Ambassadors handover at the Canterbury Store at Eastgate Mall on August 27, 2010 in Johannesburg, South Africa.   (Photo by Duif du Toit/Gallo Images/Getty Images)
Duif du Toit/Gallo Images/Getty Images

Batchelor je u svojoj nogometnoj karijeri najveći uspjeh polučio 1995. godine kada je s Orlando Piratesima osvojio Afričku Ligu prvaka, a nakon profesionalne karijere nogometaša postao je stručni TV komentator.

Ipak, nakon karijere je postao puno poznatiji po kontroverznom odnosu s bivšim atletičarom Oscarom Pistoriusom nego po ulozi TV komentatora. Naime, bivši paraolimpijski prvak prijetio je Batcheloru kako će mu slomiti noge zbog navodnog odnosa s njegovom djevojkom Reevom Steenkamp.

Podsjetimo, na Valentinovo 2013. godine Pistorius je ubio Reevu hitcima iz vatrenog oružja. Pravdao se naknadno kako je za svoju djevojku mislio da je provalnik dok je kroz zaključanja vrata kupaonice nemilice slao metke.

Na prvotnom suđenju gdje je Pistorius osuđen na pet godina zatvora Batchelor je cijelo vrijeme provodio u društvu Reevene obitelji. Nepoznato je iz kojeg je razloga bivši nogometaš tamo sjedio, ali njegova povijest s Pistoriusom podigla je puno prašine nakon ubojstva u Johannesburgu.

Linker
25. travanj 2024 07:50