Ivan Bebek kao glavni sudac derbija Osijek - Dinamo u kolovozu prošle godine. Tada je još dijelio pravdu 'velikoj četvorki' HR nogometa...

 VLADO KOS/CROPIX
CIJENE GA VANI

U HNL-u sudi samo onima koji se ne bore za naslov. U inozemstvu je zadužen za najdelikatnije dvoboje...

Donedavni zaposlenik FIFA-ina sudačkog odjela angažirao je Hrvata za iznimno važan derbi
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. ožujak 2022. 07:51

I dok u Prvoj HNL sudi samo klubovima koji nisu u utrci za naslov prvaka, najbolji hrvatski sudac Ivan Bebek u inozemstvu je zadužen za najdelikatnije dvoboje. Prošloga je tjedna, naime, sudio grčki drugoligaški derbi Veria – AEL Larissa (1:1), bio je to okršaj prvoga i drugoga, utakmica velikih tenzija koja je odlučivala o prvaku.

Grci su od UEFA-e zatražili inozemnog suca i UEFA je u Veriju poslala Bebeka, za svoju je arbitražu dobio samo dobre ocjene. Na toj utakmici nije bilo VAR-a, Bebek je dosudio kazneni udarac za domaćina pri rezultatu 1:1, ali taj 11-erac nije bio iskorišten.

U subotu će, pak, Bebek suditi u Kuvajtu, bit će glavni sudac tamošnjeg derbija Kazma – Al Arabi, okršaj je to prvoplasirane i trećeplasirane momčadi prvenstva.

Bebeka je za ovu utakmicu delegirao Mike Bössler, donedavni zaposlenik FIFA-ina sudačkog odjela, a danas je šef sudaca u Nogometnom savezu Kuvajta. I odlučio je angažirati Bebeka za arbitražu na jednoj od najvažnijih prvenstvenih utakmica...

Linker
21. travanj 2024 10:36