Mate Barišić nije uspio i vratio se u Australiju
 ST ALBANS
ISPOVIJEST NOGOMETAŠA

‘U Hrvatskoj su me izopćili jer sam stranac! Nisam htio ostati i to trpjeti!‘ Razočaran se vratio kući!

"Zadirkivali su me stalno! Otišao sam u Sloveniju, a tamo je bilo puno korupcije i mrzili su me"
Piše: SNObjavljeno: 18. lipanj 2020. 17:16

Mate Barišić jedan je od onih nogometaša koji se poželio dokazivati u hrvatskom nogometu, no kako stvari stoje taj Australac hrvatskih korijena nije uspio i vratio se u domovinu gdje povremeno igra i - pakira kutije. No dao je jedan intervju koji ga je "lansirao" na tražilici, a u kojem optužuje da je bio predmet zadirkivanja u Hrvatskoj, ali i u Sloveniji...

"Zadirkivali su me stalno jer sam Australac, iako imam i hrvatsku putovnicu i govorim hrvatski jezik. Nisam htio više trpjeti sranja, pa sam otišao u Sloveniju. Ondje je bilo puno korupcije i mrzili su me", priča Mate Barišić za The World Game.

Barišić je igrao za mladu momčad Canberra Uniteda, prije tri godine nagrađen je kao najbolji mladi nogometaš, a 2018. je s 18 godina napustio Australiju kako bi započeo karijeru u Europi. Izabrao je hrvatskog drugoligaša Sesvete.

"Posvađao sam se s trenerom i nisam više odigrao ni minute. Nije mi dao novu šansu. Bilo mi je jako teško. Otišao sam u Sloveniju, tamo je bilo korupcije, više su klub vodili igrači nego treneri. Bilo je zanimljivo, ali nisu mi dali priliku. Čak i u Sloveniji kapetan me mrzio jer sam stranac. U Australiji sam shvatio koliko smo sretni što živimo u multikulturalnom društvu, koje prihvaća sve.", kaže u tom intervjuu.

Tu je počeo mijenjati način razmišljanja, polako je odustajao od sna da postane profesionalni nogometaš.

"Htjeli su me poslati na posudbu u treću ligu. Vratio sam se kući i htio odustati od svega, ali otac me uvjerio da nastavim. Uvijek mi je govorio da će sve biti u redu, umirivao me, njemu dugujem sve."

Oživio je u australskom St. Albans Saints, koji ima Dinamov grb. Radi na pola radnog vremena, pakira kutije, a onda trening i teretana.

"Europa mi je otvorila oči, puno sam toga vidio i naučio, igrao sam s jako dobrim igračima. Ali bio sam sam i puno se toga događalo iza kulisa, ružnih stvari", zaključio je.

Linker
23. travanj 2024 06:19