FAYEZ NURELDINE Afp
JAVNO PRIZNANJE

‘U Kinu i Saudijsku Arabiju idemo zbog novca! Nema potrebe da si lažemo i govorimo da je to zbog ‘projekta‘‘

I sam je svojevremeno otišao u Kinu na jednu sezonu, a onda se vratio u Europu
Piše: SNObjavljeno: 23. rujan 2023. 14:53

U opširnom intervjuu za Radio Marca, veznjak Atletico Madrida Axel Witsel raspravljao je o egzodusu nogometaša u Saudijsku Arabiju. Belgijac, koji je prije igrao u Kini, spomenuo je i Yannicka Ferreiru Carrasca, svog bivšeg suigrača i reprezentativca, koji je sada u Al-Shababu:

- Svatko od nas ima svoj put. Ne kažem da je bilo pogrešno preseliti se u Saudijsku Arabiju i ja sam u Kinu otišao s 27 godina. Bio je to dobar potez, a za mene je to bilo životno iskustvo. Nema potrebe da si lažemo i govorimo kako je to zbog nekog projekta. U Kinu i Saudijsku Arabiju idemo zbog novca. Istina je, Carrasco je to učinio i ja se slažem s tim - iskren je belgijski veznjak koji je sezonu 2017./2018. proveo u kineskoj ekipi Tianjin Quanjiane, a onda se nakon jednogodišnjeg iskustva u Kini vratio u Evropu. Zaigrao je za Borussiju iz Dortmunda, a sada je član madridskog Atletica.

Kasnije u intervjuu, Belgijac se dotaknuo nadolazećeg derbija protiv Real Madrida, koji je na rasporedu u nedjelju na stadionu Civitas Metropolitano:

- Bit će to lijepa utakmica, vrlo važna za nas, posebno nakon razočaravajućeg poraza od Valencije. U derbi, želimo dati sve od sebe da kući donesemo pobjedu.

Linker
28. travanj 2024 09:41