KIRK O‘ROURKE/RANGERS FC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Kirk O‘rourke/rangers Fc/shutterstock Editorial/profimedia
PORUKA DALIĆU

U klubu oduševljeni nastupima Vatrenog koji čeka iz drugog plana: ‘On je naš najbolji igrač, mora igrati!‘

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru prednost je imao Sosa, ali u klubu on je nezamjenjiva karika
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. prosinac 2022. 14:09

Dan nakon Nove godine očekuje nas najstariji nogometni derbi na svijetu između Rangersa i Celtica poznatiji pod nazivom Old Firm. Utakmica će se odigrati u sklopu 20. kola škotskog nacionalnog prvenstva te će s jedne strane igrati Josip Juranović u zelenom dresu, a preko puta njega u odorama Rangersa istrčat će Borna Barišić dok je Antonio Mirko Čolak i dalje pod upitnikom zbog ozljede. Upravo su na račun našeg Vatrenog braniča Barišića bili puni hvalospjeva na mediju bliskom klub Rangers Newsa.

"Stasan, samouvjeren i u formi Barišić je naš najbolji igrač, a kad proizvodi kvalitetu kakvu smo vidjeli protiv Motherwella, onda jednostavno mora igrati", pisalo je na portalu nakon senzacionalne izvedbe Rangersa koji su s 3:0 bili bolji od Motherwella u utakmici u kojoj je Barišić zabilježio čak dvije asistencije.

"Prvih deset minuta Rangersi su bili miljama daleko. Nismo mogli kontrolirati loptu, dali smo nekoliko prigoda i borili smo se izgraditi igru ​​na vlastitoj polovici sve dok u jednom trenutku Bornine magije nismo pobjegli iz mrtve točke", dodali su u nastavku teksta.

Bivši igrač Osijeka na Svjetskom je prvenstvu u Kataru za Hrvatsku nastupio samo jednom, u utakmici osmine finala protiv Japana gdje je odigrao svih 120 minuta susreta. Prednost je ispred njega ipak imao branič Stuttgarta Borna Sosa koji je potpuno opravdao povjerenje izbornika. U prvenstvu je pak do sada odigrao 16 utakmica, a od toga je sedam puta asistirao svojim suigračima. Vodeći Celtic bježi im devet bodova, a upravo je derbi 2. siječnja prilika da smanje tu razliku.

Linker
22. travanj 2024 12:46