Florentino Perez

 BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp
IDEJA I DALJE ŽIVI

U Madridu traže odbacivanje prigovora UEFA-e i La Lige protiv suca u ‘slučaju Superliga‘: ‘Ništa nije dokazano‘

Manuel Ruiz de Lara ranije je obvezao UEFA-u da poništi disciplinske postupke protiv osnivača
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. prosinac 2021. 14:16

Pokrajinsko tužiteljstvo Madrida uputilo je dopis Pokrajinskom sudu u Madridu u kojem traži da se odbaci prigovor UEFA-e i La Lige protiv suca u slučaju Superlige. Riječ je o Manuelu Ruizu de Lari, kojeg je na tom predmetu privremeno zamijenila sutkinja Sofia Gil Garcia.

Državni odvjetnik smatra kako razlozi zbog kojih se tog suca pokušava maknuti sa slučaja "ne otkrivaju prijašnji odnos sudaca s predmetom postupka", niti se smatra dokazanim da se tužbom daje "prednost ili korist" ili sprječava nanošenje štete njemu ili njegovoj obitelji.

Kao razloge za izuzeće Ruiza de Lare, UEFA i La Liga naveli su brzinu kojom je sudac donio niz mjera predostrožnosti koje su predložili predstavnici Superlige ne slušajući druge strane, te da se činilo da sudac prejudicira meritum stvari.

Tužiteljstvo podsjeća da su razlozi za tvrdnju da sudac ima izravan ili neizravan interes u predmetu jasno navedeni u zakonu, te da ih u ovom slučaju nema.

Tužiteljstvo također drži da odluka sudaca o obustavi postupka i kasnijem ukidanju spomenute suspenzije nije "arbitrarna" sve dok se ne riješe prethodne odluke podignute pred sudom Europske unije.

Sudac Manuel Ruiz de Lara ranije je obvezao UEFA-u da poništi disciplinske postupke protiv osnivača Superlige Reala, Barcelone i Juventusa te da ne smije tražiti financijsku odštetu od ostalih devet klubova koji su također bili sudionici sporazuma o osnivanju Superlige u svibnju ove godine.

Insajderi tvrde da ideja o Superligi i dalje živi, te da se radi na otvorenom formatu natjecanja za budućnost. Originalni zatvoreni sustav učinio je samu zamisao neprihvatljivom većini nogometnih zaljubljenika.

Linker
26. travanj 2024 11:13