Danilo Arboleda (lijevo)

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
VELIKI INTERES

U Maksimiru su ga dobro zapamtili: Dinamo i Zvezda u borbi za jednog od najboljih igrača Šerifa!?

U Dinamu već planiraju siječanjska pojačanja, ali ako dođe ovaj igrač, neki će morati otići...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. studeni 2021. 13:33

Pamte u Maksimiru dobro Kolumbijca Danila Arboledu, stopera moldavskog Šerifa, koji ima velike zasluge u izbacivanju Modrih iz Lige prvaka. Taj 190 centimetara visoki branič jedan je od najboljih igrača kluba koji je u Ligi prvaka šokirao Šahtar i madridski Real i dosad najveća senzacija Lige prvaka.

Arboledi je 26 godina, došao je početkom godine iz kolumbijskog Deportiva Pasto, a ugovor sa Šerifom vrijedi mu do kraja prosinca. Nije ni čudo da se već dosta klubova raspituje za njega i želi ga dovesti na zimu, a među njima je, navodno, čak i Dinamo.

Tako barem tvrdi beogradski Sportski žurnal, koji o Arboledi piše u kontekstu interesa Crvene zvezde. Kao što znamo, prije Dinama Šerif je izbacio srbijanskog prvaka iz istog natjecanja, Arboleda je također bio ponajbolji pojedinac u tom trijumfu pa su na Marakani krenuli u akciju kad su čuli da je od siječnja slobodan igrač.

No, piše Žurnal, da postoje problemi s papirima, da meksički klub Tigre također tvrdi da ima prava na Arboledu iako on nikad nije zaigrao za taj klub pa bi njegov odlazak z Šerifa u bilo koji klub mogao biti kompliciran. A, opet u kontekstu Crvene zvezde, komplicirano bi moglo biti i to, kaže Žurnal, što Arboledu želi i zagrebački Dinamo.

image
ALEX NICODIM Nurphoto Via Afp

Ima li tu išta konkretno, teško je trenutno tvrditi, no jasno je da u Dinamu već planiraju siječanjski mercato, podrazumijeva se da će Modri tražiti pojačanja. E sad, bude li novih imena i na stoperskim pozicijama, onda je izvjesno da će netko i morati napustiti svlačionicu pod jugom. Šutalo, Theophile, Perić, Lauritsen, Dilaver, to su trenutno petorica stopera, uz Franjića kojemu ta pozicija također nije strana i netko bi morao otići da se otvori prostor za Arboledu.

Po svemu sudeći, mogao bi to opet biti zanimljiv prijelazni rok u Maksimiru...

Linker
19. travanj 2024 10:04