Robert Belosevic / CROPIX
MARC WILMOTS

'U napadu smo prenonšalantni! Protiv Hrvatske moramo biti puno bolji'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. rujan 2012. 23:47

Izbornik belgijske nogometne reprezentacije Marc Wilmots (43) pobjednički je startao u kvalifikacijski ciklus za SP 2014., 2-0 gostujućim trijumfom protiv Walesa u sklopu "hrvatske" kvalifikacijske skupine A.

Belgija je na kraju slavila golovima dvaju stopera, Vincenta Kompanyja i Jana Vertonghena u utakmici u kojoj je igrala s igračem više od 26. minute.

- Bila je ovo teška utakmica. Obrana je bila vrlo koncentrirana, ali u napadu smo bili prenonšalantni. To mora biti puno bolje protiv Hrvatske. Ali u puno segmenata igre možemo napredovati - komentirao je Wilmots, te je upozorio koliko je gostovanje u Cardiffu teško.

- Uvijek možemo biti bolji, ali moramo uživati u našoj prvoj pobjedi. Ovdje će mnoge momčadi izgubiti bodove.

Vertonghen: Protiv Hrvatske nas zanima samo pobjeda



Belgijski nogometni reprezentativac Jan Vertonghen bio je strijelac jednog od dva pogotka za Belgiju na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Vertonghen je u 82. minuti topovski opalio iz slobodnog udarca s 25 metara udaljenosti, a lopta je strelovito odjsela u velškoj mreži za potvrdu belgijske pobjede od 2-0.

- Dobro smo obavili posao, u pravom smislu riječi. Došli smo, postavili se na terenu kao jača momčad i u konačnici uzeli ono što je najvažnije, a to su tri boda. Možda smo mogli i prije zabiti taj drugi pogodak koji je odagnao svaku sumnju, ali i dotad smo potpuno kontrolirali utakmicu i, mislim, zadovoljili našeg izbornika. Dugo smo imali loptu u svom posjedu i to je bilo lijepo - rekao je 25-godišnji nogometaš Tottenhama koji je kratko najavio i ono što slijedi u utorak, a to je dolazak Hrvatske u Belgiju.

- I u toj utakmici nas samo zanima pobjeda. Kada smo već ovako uspješno otvorili kvalifikacije bilo bi loše odmah zapeti. Bit će teže, ali jurišamo na nova tri boda.

Linker
18. svibanj 2024 10:41