futsal-dinamo.hr
Plavi Sveti Nikola

U nedjelju vrhunac sedmog izdanja humanitarne akcije Futsal Dinama, na aukciji unikatni dresovi iz Lige prvaka

Humanitarni cilj ove sezone je pomoć Judo klubu osoba s invaliditetom Fuji iz Velike Gorice
Piše: SNObjavljeno: 28. studeni 2023. 11:02

U nedjelju 3. prosinca u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 18 sati održat se vrhunac sedmog izdanja humanitarne akcije Plavi Sveti Nikola koju je Futsal Dinamo pokrenuo 2017. godine, a svoje korijene vuče s početka prosinca 2014., kada je Futsal Dinamo, u ispunjenom Draženovom domu, svladao Patriot 5:0 i potvrdio jesenski ‘naslov‘ tadašnje 2.HMNL Sjever.

Od 2017. do 2022. akcija Plavi Sveti Nikola, u sklopu koje se skupljaju sredstva za konkretni humanitarni cilj, a Plavi Sveti Nikola svim najmlađim posjetiteljima utakmice dijeli bogate poklon pakete, održavala se u sklopu prvenstvene utakmice Futsal Dinama.

Prvi put u povijesti, Plavi Sveti Nikola održat će se u sklopu utakmice osmine finala Hrvatskog kupa između Futsal Dinama i vinkovačke Aurelije. Dvoboj se igra u nedjelju, 3. prosinca u KC Dražen Petrović s početkom u 18 sati.

Humanitarni cilj ove sezone je pomoć Judo klubu osoba s invaliditetom Fuji iz Velike Gorice, čija su četiri štićenika krajem listopada nastupila na prvom međunarodnom turniru kojeg je organizirala Europska judo unija.

image
futsal-dinamo.hr

Futsal Dinamo je na aukciju, koja se svakog dana odvija na klupskoj Facebook stranici, stavio posebno dizajnirane ‘matchworn‘ dresove svojih prvotimaca koje su igrači nosili na utakmicama Lige prvaka u Zagrebu od 24. do 27. listopada, a koje će nositi i na spomenutoj utakmici protiv Aurelije.

Osim povijesnog značaja ovih dresova, riječ je i o unikatnim izdanjima na kojima je umjesto našeg grba bilo posebno dizajnirano slovo d.

Osnovna pravila aukcije su jasna – tko ponudi najviše za pojedini dres našeg igrača, dobit će ga u trajno vlasništvo, a novac će uplatiti na račun Judo Teama Fuji (IBAN HR1323600001102299309).

Judo klub osoba s invaliditetom Fuji

Judo klub osoba s invaliditetom Fuji osnovan je 2012. godine i otad više nego uspješno omogućava bavljenje džudom osobama s raznim vrstama invaliditeta. Prvi je takav registrirani klub u Hrvatskoj. Trenutno broje 40-ak članova, mladih s cerebralnom paralizom, Down sindromom, intelektualnim teškoćama, motoričkim teškoćama, poremećajima autističnog spektra i drugim oblicima invaliditeta. Klub je osnovala Marina Drašković, šesterostruka džudo prvakinja Hrvatske, i tako pokrenula ovu predivnu priču koja traje već 11 godina.

Konkretan je razlog zašto se Futsal Dinamo i ove godine odlučio uključiti Judo klub Fuji u humanitarnu akciju. Četiri judoke iz Fujija sudjelovat će na međunarodnom judo turniru za osobe s invaliditetom pod okriljem Europske judo unije. Troškovi putovanja za četiri judoke, Miju Mićanović, Lanu Mićanović, Petru Orešković i Saru Pereković, njihove trenere i asistente iznose 4.611,83 eura, a Futsal Dinamo će kroz humanitarnu aukciju unikatnih dresova te ostale donacije, pokušati pokriti troškove putovanja.

Ukoliko želite podržati rad Judo Teama Fuji financijski, nevezano za humanitarnu aukciju, možete to učiniti uplatom donacije na njihov IBAN HR1323600001102299309.

Linker
02. ožujak 2024 00:46