ADRIAN DENNIS Afp
CIFRA PROBILA SVE LIMITE

U roku 12 sati prodaja Ronaldovih dresova premašila sva očekivanja, u Manchesteru zadovoljno trljaju ruke

Nije bio jednostavan posao vratiti ‘sedmicu‘, no u klubu su očito našli način kako pridobiti Savez
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. rujan 2021. 07:07

U ludom finišu prijelaznog roka ponajbolji nogometaš svih vremena Cristiano Ronaldo vratio se 'doma', na jednu od najvećih svjetskih pozornica - Kazalište snova, kako navijači tepaju stadionu Old Traffordu.

Portugalac je imao ugovor s Juventusom do kraja sezone 2021/2022. i očekivalo se da će finalizirati ciklus, no usred ljeta planovi su mu se promijenili te je poručio da želi otići.

Ugovor s Crvenim vragovima potpisao je na dvije godine. Za medije je već izjavio da je sir Alex Ferguson možda i ključna osoba zbog koje se vratio u United.

image
ODD ANDERSEN Afp

Među manjim, ali njemu itekako važnim, pojedinostima koje je Cristiano prilikom transfera morao definirati, svakako je bio broj na dresu. Svima je odavno poznato da mu je zaštitni znak sintagma CR7, no Man. United već je pod brojem sedam za novu sezonu prijavio urugvajskog napadača Edinsona Cavanija. Nije bilo jednostavno, ali revni su klupski dužnosnici uspjeli dogovoriti s engleskim nogometnim savezom iznimku od ustaljenog pravila.

Cristiano je tako dobio 'sedmicu' i klub je u prodaju mogao pustiti određeni kontingent dresova. Interes navijača bio je očekivan, međutim prodaja je premašila sva očekivanja.

U samo 12 sati zarada je dosegla vrtoglavih 32,5 milijuna funti. Iako će veći dio tog iznosa ići glavnome sponzoru Adidasu, u klubu već trljaju ruke jer je daljnji profit zagarantiran.

Linker
24. travanj 2024 14:52