UŽARENE STRASTI

U Splitu sablasno, u Zenici gori: Pogledajte kako navijači BiH luduju i vrijeđaju Izraelce

Osim velikog derbija skupine H između Hrvatske i Italije, važnu utakmicu kvalifikacija za EURO igra i Bosna i Hercegovina koja u Zenici dočekuje Izrael. I dok je u Splitu mirno i bez navijačkih tenzija, oko stadiona 'Bilino polje' je atmosfera užarena.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 12. lipanj 2015. 22:40

Atmosfera je dostigla 'točku paljenja' nekoliko sati prije početka utakmice (20.45 sati), a za to su najzaslužniji navijači reprezentacije BIH, poznati kao BH Fanaticosi.

Velika skupina domaćih navijača cijeli je dan radila sjajnu atmosferu na ulicama grada, a kad su par sati prije utakmice krenuli prema stadionu 'Bilino polje', počelo je i vrijeđanje protivničke momčadi i provokacije.

Izvikivalo se svašta, skandiralo 'Palestini', a kako je sve to skupa izgledalo možete pogledati u videu.

Utakmica nosi i veliku rezultatsku važnost. BiH je tek peta reprezentacije skupine B, s pet bodova iz isto toliko utakmica i danas lovi zadnji vlak za priključak gornjem dijelu grupe koju predvode Belgija i Wales sa po 11 bodova. Izrael je treći s devet bodova, četvrtoplasirani Cipar ima šest, a iza BiH, na šestom mjestu je samo slabašna Andora s pet uvjerljivih poraza.