FACEBOOK Facebook
NA PUTU PREMA DOLJE

U životu zaradio milijune, a sada je ostao bez svega: ‘Lažu svi koji kažu da imaju prijatelje u nogometu‘

Bivši portugalski reprezentativac dvaput se razveo, a 30-godišnja kći ne želi čuti za njega
Piše: SNObjavljeno: 06. studeni 2022. 14:08

"Sve sam izgubio, ništa mi više nije ostalo. Stvari jednostavno nisu išle kako treba, iako sam uložio veliku količinu svojega novca. Okruživali su me ljudi koji nisu bili pošteni prema meni."

Tim se riječim izjadao nekadašnji portugalski nogometaš Jorge Cadete. Nesretni je Portugalac tijekom karijere zaradio otprilike četiri milijuna eura, no zbog raznoraznih je okolnosti ostao bez svega. Na kraju je došao u situaciju da živi od socijalne pomoći te od milostinje vlastitih roditelja.

Dvaput se ženio, oba puta i razveo, a sa svojom 30-godišnjom kćeri ne razgovara jer ona za njega ne želi ni čuti.

Nakon što je proglasio bankrot i živio od 180 eura koliko je uspio iskamčiti od države, krenuo je od kuće do kuće prodavati kavu s aparata. Prijavio se i na portugalski Big Brother, no i ta je avantura neslavno završila.

Danas ovaj 54-godišnjak živi od fizičkoga posla. Život ga je naučio različitim vještinama, tako da radi praktički sve - rušenje zidova, žbukanje, ugradnja i postavljanje kablova, postavljanje kuhinje...

S nostalgijom se prisjeti i svojih nastupa za portugalsku reprezentaciju, a sve uspone i padove rado dijeli na društvenim mrežama.

Cadete je s nacionalnom vrstom sudjelovao na Euru 1996. godine. Najuspješniju sezonu odigrao je u Glasgow Celticu kada je u 39 utakmica postigao čak 46 golova. Nakon toga je za 3,5 milijuna prešao u Celtu, da bi karijeru priveo kraju u portugalskom niželigašu Pinhalnovenseu 2005. godine.

"Sve se mijenja kada prestanete igrati. Agenti više ne zovu, onda postajete ništa. Neki igrači kažu da imaju prijatelje u nogometu, ali to je sve laž", izjavio je Cadete.

Linker
20. travanj 2024 16:54