NEREDI U KRUŠEVCU

U21 reprezentacija Srbije ostala bez EP pa se šakama obračunali s Englezima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. listopad 2012. 23:25

Uzvratna utakmica kvalifikacija za Europskog nogometno U-21 prvenstvo između Srbije i Engleske u Kruševcu završila je velikom tučnjavom i rasističkim uvredama upućenim tamnoputim igračima engleske vrste.

Do incidenta je došlo nakon utakmice koju su Englezi dobili rezultatom 1:0 postigavši pogodak u sudačkoj nadoknadi, potvrdivši tako prolaz na EP nakon što su i u prvom susretu slavili s 1:0.

Razočarani ispadanjem igrači Srbije fizički su nasrnuli na Engleze, a sukob se nastavio i u tunelu gdje su domaćini fizički napali i vodstvo reprezentacije i dužnosnike Engleskog saveza. Ružne scene na stadionu u Kruševcu upotpunili su i navijači rasistički vrijeđanjem gostujućih igrača.

- Tužan sam i razočaran zbog ovih scena. U Engleskoj se godinama borimo protiv rasizma i ponosan sam na svoje igrače koji su mirno podnijeli uvrede s tribina. Vjerujem kako će Uefa reagirati," kazao je izbornik engleske U-21 reprezentacije Stuart Pearce.

U srbijanskim redovima za incidente nakon utakmice okrivili su suparnika.

- Zašto da se ispričam ? Za tučnjavu su potrebne dvije strane. O tome možemo pričati sutra kada sve analiziramo," kazao je izbornik mlade srbijanske reprezentacije Aleksandar Janković.

.

POGLEDAJTE VIDEO

Linker
22. rujan 2024 23:46