CRNA STATISTIKA

Ubijeni navijač Deportiva već je 11 žrtva povezana s nogometom u Španjolskoj

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. prosinac 2014. 18:13

Marca je objavila priču o desetorici smtno stradalih u španjolskom nogometu do jučer, od toga dvojica zbog baklji, a osmorica u raznim izgedima. Crna statistika kreće od osamdesetih, još 1982. godine. Tada je poginuo na utakmici zamjenik konzula Švedske. Tri godine kasnije od pomorske baklje “pao” je Luis Montero Dominguez na utakmici Druge lige. Ponovilo se na prvoligaškom susretu 1992., zapravo prije starta dvoboja Espanyol - Cadiz na starom stadionu Sarria, kad je Alfonsa Lazara pogodila baklja bačena s tribine.

Nizale su se žrtve, jednom je podlegao i policajac, a 1990. godine je metkom ubijen sudac lokalne utakmice između Motrila B i Calahonde. Na popisu ubijenih su navijači Espanyola, Barcelone i Deportiva. Potonja dva su ubili upravo navijači Deportiva, pritom su prvog izbili nožem kad je slavio gol Barce u baru u La Coruni i to dok je igrala s Atleticom, što je ironija sudbine. A drugi je bio njihov član koji je htio zaštiti djecu s majicama Compostele.

Fanovima Atletica ovo nije prvo ubojstvo, još 1998. usmrtili su navijača Real Sociedada Aigora Zabaletu Cortazaroma, također je izboden.

Najnovija žrtva je bio je Inigo Cabacas Liceranzu, navijač Athletic Bilbaa, koji je umro 9. travnja 2012. u obračunu s policijom.

Linker
20. rujan 2024 10:14