Matthias Hangst Bongarts/Getty Images
VREMENA JE SVE MANJE

UKOLIKO ČITAVI KAOS JOŠ MALO POTRAJE, VEĆINI NOGOMETNE EUROPE PRIJETI CRNI EPILOG Uefa uskoro donosi ključan set mjera! Jedan scenarij sve izvjesniji

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2020. 20:09

Zasjedali su ove srijede čelnici i predstavnici klubova okupljenih u Scottish Professional Football League (SPFL). To je tijelo zaduženo za provedbu prve, druge, treće i četvrte škotske nogometne lige naložilo da sva 42 kluba do petka, 17. travnja u 18 sati po hrvatskom vremenu glasuju za poništenje ili nastavak sezone u navedenim ligama.

Na današnjem sastanku, savjetodavno tijelo SPFL-a ukazalo je klubovima da se nogomet u bilo kakvoj formi sigurno neće igrati prije 1. kolovoza zbog, naravno, aktualne pandemije koronavirusa. E sad, na klubovima je da odluče hoće li se, provizorno, 1. kolovoza sastati u nastavku ove ili na početku sljedeće sezone, pri čemu bi se ova proglasila poništenom.

Što se tiče klubova iz škotskog Premiershipa, oni nisu uključeni u čitav proces, jer SPFL čeka da UEFA održi treći po redu krizni sastanak s predstavnicima izvršnih odbora svih europskih nogometnih saveza. Pretpostavlja se da bi se na njemu mogle donijeti konačne odluke o nastavcima ili prekidima sezona. Sve je izvjesnije da će se ići prema drugom scenariju, upravo zbog "škotskog poučka".

Naime, nemoguće će biti završiti ovu sezonu, primjerice u Italiji, gdje je ostalo još desetak kola do kraja, plus nacionalni kup i utakmice reprezentacija, odnosno započeti novu sezonu koliko-toliko na vrijeme.

Škotski SPFL klubove je upozorio da, ako se izglasa nastavak aktualne sezone, nova neće moći početi prije sredine rujna, i to u idealnom scenariju. Škotska Vlada je pak izašla u javnost s podatkom da se mjere koje zabranjuju treninge klubova neće micati barem do 10. lipnja.

Linker
17. svibanj 2024 07:54