PETER DEJONG Afp
PORAZ ZA POVIJEST

Ukrajina izjednačila neslavni rekord Europskog prvenstva koji je dosad držala Jugoslavija

Porazom od Nizozemske (3:2) reprezentacija Ukrajine ušla je u povijest Europskih prvenstava
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. lipanj 2021. 07:49

Na njihovu žalost - po neslavnom rekordu. Izjednačili su, naime, najduži niz poraza na Eurima kojeg je do nedjelje držala nekadašnja Jugoslavija. Ukrajincima je ovo bio šesti uzastopni neuspjeh.

Ukrajina je posljednje bodove na Eurima osvojila još 2012. kada je s Poljskom i organizirala natjecanje. Tada su još u 1. kolu svladali Šveđane nakon čega je počeo crni niz kojem nikako ne mogu stati na kraj. Poraženi su u iduće dvije utakmice na turniru, od Francuske i Engleske, izgubili su potom još tri na Euru 2016, od Njemačke, Sjeverne Irske i Poljske, a loš niz na kontinentalnim smotrama nastavljen je 2021. protiv Nizozemske.

Andrij Ševčenko ipak nije bio nezadovoljan nakon posljednjeg poraza.

- Želim zahvaliti momčadi na reakciji koju je pokazala rezultatom od 0: 2. Dečki su smogli snage za presing. Bila je veoma uzbudljiva utakmica sa mnogo prilika na obe strane. Nisam nezadovoljan, nakon svega - komentirao je ukrajinski izbornik.

Strijelac prvog ukrajinskog pogotka Andrij Jarmolenko bio je, naravno, razočaran.

- Šteta je izgubiti ovakve utakmice. Uspjeli smo se vratiti, postigli smo, pa brzo i drugi gol. Naravno, donekle nam je nedostajalo iskustva, jer u mi smo u prosjeku vrlo mlada momčad. Iskusnija momčad u takvoj situaciji zna držati rezultat. Učimo na greškama, ovo će nam biti dobra lekcija za budućnost - kazao je.

Ukrajina u idućem kolu igra protiv Sjeverne Makedonije U igri nisu samo bodovi već i neslavno mjesto u analima Europskih prvenstava.

Linker
25. travanj 2024 09:20