Anatolij Timoščuk je proslavio naslov prvaka sa Zenitom

 Mike Kireev/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
OD HEROJA DO IZDAJNIKA

Ukrajinci bijesni na bivšu legendu: ‘Smiješi se Rusima koji napadaju njegovu zemlju i ubijaju sunarodnjake‘

Anatolij Timoščuk je pomoćni trener u Zenitu s kojim je osvojio naslov prvaka Rusije
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. svibanj 2022. 14:15

Anatolij Timoščuk je nekada bio ponos Ukrajine dok je još aktivno igrao nogomet. Za svoju je domovinu nastupio čak 144 puta i zabio četiri gola, a tri puta je izabran za ukrajinskog nogometaša godine, dok je s Bayernom osvojio Ligu prvaka.

Iako je brojnim Ukrajincima bio heroj i ponos njihove zemlje, nakon ruske invazije na Ukrajinu sve se promijenilo. Timoščuk radi kao pomoćnik u Zenitu za koji nastupa i naš Dejan Lovren, a baš kao i hrvatski reprezentativac, i Ukrajinac je odlučio ostati u Rusiji usprkos agresiji na njegovu zemlju.

image

Timoščuk je nekada bio legenda ukrajinskog nogometa

Expa/ Sportida/ Vid Ponikvar/Avalon/Profimedia

Ukrajincima se to nikako nije svidjelo pa je najprije izbrisan iz registra igrača ukrajinske reprezentacije, a sada je opet na udaru žestokih kritika nakon što je sa Zenitom proslavio naslov prvaka Rusije.

"Nije davao nikakve izjave od početka rata u Ukrajini i još uvijek je u Zenitu. Titulu prvaka je proslavio u Rusiji. Nakon što je pobijedio u prvenstvu zemlje agresora, Anatolij Timoščuk se slikao s peharom uz osmjeh na licu, a poslao je i srca ruskim navijačima na tribinama", piše ukrajinski Sport.ua pa dodaje:

"Na društvenim mrežama su se pojavile ovakve slike. Smije se onima koji su okupirali njegovu zemlju dok mu ubijaju sunarodnjake. To je neljudski. Pokazao je pravo lice", zaključuju Ukrajinci.

Linker
19. travanj 2024 02:39