AFP
PLATINI UOČI EURA

'Ukrajinski hotelijeri su lopovi! Skupina bandita i lopova odlučila je zaraditi enorman novac'

'Ne možete cijenu od 40 eura prvo podići na 100, a zatim i do 500 eura samo tako, u jednom danu'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. travanj 2012. 14:24

Predsjednik UEFA-e Michel Platini teškim se riječima prilikom posjeta Ukrajini obrušio na tamošnje hotelijere koji najavljuju ekstreman rast cijena smještaja za vrijeme Europskog prvenstva u nogometu...

Platini je dva mjeseca prije početka kontinentalne nogometne smotre posjetio jednu od zemalja domaćina, te izrazio svoje ogorčenje najvećim problemom koji je preostao.

- Nervira me ova situacija jer nakon silnih ulaganja šaljemo navijačima poruku da ne mogu doći na natjecanje jer je skupina bandita i lopova odlučila zaraditi enorman novac tijekom Eura. Jako sam zabrinut zbog najava o cijenama smještaja i želim vjerovati kako će vlasti moći na neki način utjecati na hotelijere. Ne možete cijenu od 40 eura prvo podići na 100, a zatim i do 500 eura samo tako, u jednom danu. Također, čuo sam da hotelijeri krše ranije dogovore s gostima, pa ako se ta praksa nastavi bojim se da ćemo ostati bez navijača – izjavio je Platini u Ljivu, jednom od četiri ukrajinska grada domaćina.

Zamjenik ukrajinskog premijera zadužen za Euro Boris Kolesnikov, koji je bio u Platinijevom društvu, najavio je vladine mjere u narednih 30 dana kako bi se riješio taj veliki problem.

Linker
22. rujan 2024 01:49