PAUL ELLIS Afp
NEVJEROJATNE BROJKE

United je zaradio bogatstvo od prodaje Ronaldovih dresova! Planulo ih je dvostruko više od Messijevih

Ronaldova "sedmica" najprodavaniji je dres u povijesti Premier lige. Ruše se svi rekordi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2021. 15:59

Potpuna ludnica vlada u Manchesteru, barem u onom dijelu grada koji navija za United, otkako je Cristiano Ronaldo opet u klubu. Nakon što je 2009. otišao u madridski Real, a devet godina kasnije u Juventus, bilo je pitanje hoće li se Portugalac vraćati na Old Trafford, mjesto koje smatra svojim nogometnim domom.

Život u Torinu mu je dosadio, izašle su ovih dana i prepiske nekih njegovih privatnih razgovora, a umjesto u City, odlučio se na prelazak u United. Trebalo ga je malo i nagovarati, taj posao dobro su odradili prije svih, Sir Alex Ferguson, čovjek koji ga je trenirao od 2003. do 2009. i Bruno Fernandes, njegov suigrač iz reprezentacije.

Ronaldo je iz Juventusa došao kao slobodan igrač, no u Unitedu su njegov dvogodišnji ugovor morali platiti najmanje 13 milijuna funti. Portugalac je uz posebno odobrenje Premier lige dobio broj 7 kojeg je na početku sezone nosio Edinson Cavani, kojem je naknadno dodijeljen broj 21.

image
PAUL ELLIS Afp

Čim je postalo jasno da će Ronaldo nositi "sedmicu", prodaja dresova počela je mahnito rasti. Zadnje brojke koje je danas objavio SportsBible govore o čak 179 milijuna funti prihoda za Manchester United. Nevjerojatna brojka. Nije to sve, jer United je dobio i mnogo impresija na društvenim mrežama, kao i novca iz drugih izvora za dovođenje Ronalda. Od tih 179 milijuna Unitedu bi trebalo pripasti 10 posto, što znači da će uskoro i u potpunosti zatvoriti, odnosno isplatiti transfer...

Potražnja za Messijevim dresom iz PSG-a također je bila velika, ali ovoga trenutka prodalo se gotovo dvostruko više Ronaldovih crvenih uniformi s brojem 7, pišu Englezi. Također, nova Ronaldova sedmica najprodavaniji je dres u povijesti engleske Premier lige.

Linker
24. travanj 2024 07:12