Mikel Oiarzabal i Alvaro Morata
 STUART FRANKLIN Afp
OD TRAGIČARA DO JUNAKA

Uoči Hrvatske je prolazio pakao, prijetili su mu smrću, a sad ga slave kao heroja nacije

Njegovo izdanje protiv Vatrenih ‘prikazivat će se kao primjer u nogometnim školama‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. lipanj 2021. 10:42

Španjolski mediji euforično su popratili veliku pobjedu svoje reprezentacije protiv Hrvatske.

"Nezaboravno" poručuje s naslovnice Marca, dok su se Sport i Mundo Deportivo složili u naslovu "Epska pobjeda".

Od mnogih španjolskih navijača osporavani Alvaro Morata sada se slavi kao heroj. Marca je za njegovu utakmicu napisala kako će se "prikazivati u nogometnim školama kao primjer". "Malo koja devetka na svijetu može pokazati repertoar koji je španjolski napadač pokazao protiv Hrvatske", stoji u komentaru poznatog sportskog dnevnog lista.

- Pokazali smo da smo sjajna momčad. Bilo je teško, ali vrijedilo je. Zaslužili smo - kazao je Morata koji je prethodnih dana prolazio pakao.

Dio španjolskih navijača prešao je "granicu" u uvredama na društvenim mrežama, prijetio smrću i nogometašu i njegovoj obitelji nakon Moratinih slabijih izdanja u skupini zbog čega je čak kontaktirana i policija. Međutim, izbornik Luis Enrique vjerovao je u njega, a ovaj mu jepovjerenje vratio odličnom utakmicom protiv Hrvatske i pogotkom.

- Proživio sam ružne stvari, ali znam kako je većina Španjolaca uz mene. Gol je za moju suprugu, djecu i sve ljude koji me podržavaju. Morate trpjeti da biste živjeli ovakve trenutke - poručio je Morata.

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

Linker
01. svibanj 2024 23:22