Luka Modrić ne prestaje oduševljavati

 Ashley Western/colorsport/Shutterstock Editorial/Profimedia
NIJE SVE U TRČANJU

Uoči Realove utakmice godine legendarni trener otkrio kako Luka Modrić dominira usprkos godinama

Arsene Wenger se osvrnuo na činjenicu da nogometom dominiraju igrači iznad 30 godina
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. svibanj 2022. 14:17

Legendarni trener Arselana i jedan od najboljih u povijesti nogometa Arsene Wenger je gostovao u programu BeIN Sportsa, a tom se prilikom osvrnuo i na Luku Modrića. Francuski stručnjak je pričao o tome kako igrači stariji od 30 godina, poput Lewandowskog, Messija, Ronalda, Benzeme ili Modrića i dalje dominiraju nogometnim terenima.

"Stvar je u načinu na koji čitaju igru, njihovoj inteliganciji i tehničkoj kvaliteti. Na primjer, kako bi se izvelo dodavanje vanjskim dijelom kopačke kao što je to napravio Modrić protiv Chelseaja, potrebna je odlična vizija, sposobnost predviđanja i iznimna tehnička kvaliteta", rekao je Wenger pa nastavio:

"Svi ti igrači imaju iznimnu tehničku kvalitetu i igru shvaćaju brže od ostalih. Volim gledati Benzemu kada je lopta u širini. Svi mirno stoje, a on je na potezu. Nevjerojatno je kako čita kuda će lopta otići."

Wenger ističe kako nije sve u fizičkoj spremnosti.

"Možda i precjenjujemo fizičku sposobnost, no što svi kažu kada izgubiš i vidi se da je tvoja ekipa pretrčala 112 kilometara, a protivnik 120 kilometara? Kažu da dovoljno ne trčiš. Kao što u NFL-u quarterback baca loptu za trkača, tako i u nogometu imaš igrača koji daje loptu i onoga koji ju posprema u gol. Ako nemaš takve igrače, izgubit ćeš utakmicu. Ponekad to zaboravljamo, ali u najboljim ekipama su takvi igrači", poručio je Wenger.

Linker
23. travanj 2024 04:07