TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
PUN JE OPTIMIZMA

Uskoro bi mogao doći kraj mukama za bivšeg igrača Hajduka: ‘Postoje tragovi koji ga jasno oslobađaju krivnje‘

On je i dalje sastavni dio HSV-a samo što s momčadi ne smije igrati utakmice ili trenirati
Piše: SNObjavljeno: 18. studeni 2023. 10:24

Prije godinu dana Mario Vušković (22) bio je pozitivan na dva testa na doping. Cijeli slučaj bio je prožet nejasnoćama i nepravilnostima zbog čega bivši branič Hajduka i dalje želi izboriti pravdu. Slučaj je dospio na Žalbeni sportski sud (CAS) u Lausannei, u Švicarskoj. I čeka se ročište. Vušković bi da ga oslobode i proglase nevinim, a NADA traži povećanje kazne s dvije na četiri godine. Ročište u Švicarskoj kod CAS-a bilo je predviđeno između 6. i 8. prosinca, no prema najnovijim informacijama, suđenje je odgođeno.

U cijeloj priči, Vušković ima podršku HSV-a. Nedavno je za BILD o svemu govorio sportski direktor kluba, Jonas Boldt koji vjeruje da će Mario dokazati nevinost.

- Moj pristup je uvijek pozitivan. Znamo da je bilo slučajeva, čak i u nedavnoj prošlosti, koji su bili slični i u kojima su optužbe protiv sportaša odbačene. Postoji mnogo tragova koji ga jasno oslobađaju krivnje i to nije samo moje mišljenje, to je nešto što govore znanstvenici. Mario je jedan od nas. Vjerujemo mu i želimo ga ljudski podržati. Nadamo se da će ovo uspješno završiti jer on vjeruje da će već ove sezone zaigrati za nas - podvukao je.

Dok se ne završi cijeli slučaj, traje zabrana zbog koje Vušković i dalje je dio HSV-a, ali ne smije trenirati ili igrati na Volksparku. Suspenzija mu traje dvije godine.

Linker
25. travanj 2024 10:39