CROPIX Cropix
INTERVJU ZA SN

Ustao u obranu Livakovića: ‘Pa gdje su to Dinamo ili reprezentacija izgubili zbog njegovih pogrešaka!?‘

Dinamo će u Europskoj ligi u četvrtak tražiti nova tri boda, riječki derbi strši kao opomena
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. listopad 2021. 15:49

Dinamo je preživio Rujevicu, Modri su na kraju bili “pobjednici” u tom remiju 3:3 jer oni su se vratili iz “mrtvih”, okrenuli utakmicu, što je uvijek sjajno za psihu i samopouzdanje. Kako je to izgledalo na terenu, što je prolazilo kroz glave Dinamovih igrača u tih 90 minuta? Josip Mišić bio je jedan od važnih modrih aktera, igrač koji je ove sezone vrlo standardan, jedan od onih s najvećom minutažom u Maksimiru.

Previše forsirali

Ipak, sigurno mu nakon tih prvih 45 minuta nije bilo lako, Dinamov vezni red, kao i većina suigrača, odigrao je vrlo loše.

- Ušli smo jako loše u utakmicu. Previše smo forsirali kroz sredinu, nije nam išlo, a kad bismo izgubili loptu, oni su znali kontrama doći do našeg gola. Drmić je vrhunski pogodio za 1:0 i tada im se otvorilo. Rijeka je odlična momčad, a mi smo stvarno bili ispod svoje razine - pričao nam je Mišić dan nakon tog nevjerojatnog derbija kad je malo skupio dojmove.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Šutjeti ili pričati?

Prisjećao se...

- Ušli smo na poluvremenu u svlačionicu, nismo znali što bismo. Bismo li šutjeli ili pričali? Bili smo šokirani, stvarno je što smo odigrali, tih 3:0 za Rijeku, bilo nešto što nismo očekivali. Međutim, i dalje smo vjerovali, kao što je trener i rekao, kazali smo sami sebi “ajmo igrati našu igru, idemo se vratiti, možemo...”. Na kraju smo i uspjeli. Imali smo dva jedanaesterca, ali već kad smo zabili prvi osjećali smo da bismo mogli doći do preokreta.

Kad se sve zbroji ispalo je dobro, čak i bolje nego da je, recimo, bilo 1:1 ili 0:0 bez stresova jer ovakve utakmice, kao što smo rekli, često pokrenu momčad.

- Da, psihološki je sigurno dobro što smo se uspjeli vratiti, što smo pokazali da smo prava momčad, da imamo karakter i kvalitetu da nakon 0:3 dođemo do 3:3, čak na kraju imamo i neke šanse za pobjedu. Pogotovo je to dobro u kontekstu ove utakmice koja dolazi, bilo bi teško ići u Beč da smo onako ili još teže izgubili kako se činilo nakon prvog dijela. Međutim, isto tako ne smijemo si više dopustiti takva izdanja, stvarno ne smijemo nikad više odigrati kao u prvih 45 minuta na Rujevici.

Kako to prevenirati, kako uopće dođe do takvog “kratkog spoja”?

- Moramo na tome raditi, ispraviti pogreške koje smo činili u Rijeci, kontrolirati loptu, ući u utakmicu koncentrirano od prve minute. Nije da nam se dogodilo prvi put, imali smo već takvih oscilacija ove sezone, sjetite se samo one utakmice protiv Šerifa. Razlika je samo što je Šerif i u nastavku utakmice nastavio kao u prvom dijelu, a mi nismo uspjeli podići našu igru, pa je završilo 3:0. Sad je bilo drukčije, našli smo način da se vratimo u susret, ali ne bi stvarno bilo dobro da opet budemo u takvoj situaciji.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Bez srljanja

Onda, u Beč ipak s optimizmom?

- Naravno, svjesni smo svojih kvaliteta, svjesni smo i ovih loših stvari i znamo što trebamo napraviti protiv Rapida. Ne srljati, trebamo biti strpljivi i koncentrirani, sigurno će nam doći neke prilike, imat ćemo šanse i trebamo ih realizirati. Odigramo li na razini drugog poluvremena s Rujevice vjerujem da ćemo se iz Beča vratiti punog plijena.

Ta bi utakmica mogla biti ključna u konačnom zbiru, sa šest bodova nakon tri kola Dinamo bi se dobro približio svojem cilju, proljeću u Europskoj ligi?

- Apsolutno, slažem se da bi ta pobjeda mogla biti ključna, vrlo bitna. Neće se ništa još odlučiti u Beču, međutim, tada bismo imali šest bodova i dvije domaće utakmice, protiv Rapida i Genka, držali bismo stvari u svojim rukama i već kad ne bismo izgubili u ta dva sljedeća dvoboja bili bismo blizu cilju. Pogotovo ako i pobijedimo. Idemo u Beč s idejom da uzmemo tri boda, kažem, imamo kvalitetu, samo moramo biti na pravoj razini.

image
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/Shutterstock Editorial/Profimedia

Sad sam spreman

Koliko poznaje Rapid?

- Ne previše, moram priznati, ali do utakmice ćemo dobro upoznati protivnika, bit ćemo spremni za taj dvoboj.

Kako se Mišić fizički osjeća? Znamo da je imao dugu pauzu, bio je i bolestan, je li mu teško igrati ovako puno, svakih nekoliko dana?

- Sad je dobro. Spreman sam fizički na te izazove, u početku jest bilo malo teže izdržati taj ritam. Sad nas čeka Rapid, ponavljam, cilj nam je ponoviti drugu dionicu iz Rijeke, to je plan, samo s takvim gardom možemo do pobjede - kaže Mišić.

image
VIRGINIE LEFOUR Afp

'Nema razloga pričati o lošoj formi Livakovića'

S druge strane, stalno se priča o lošijoj formi Dominika Livakovića, neki tvrde da je i kod golova na Rujevici mogao bolje reagirati? Što kaže Mišić na tu temu?

- Ma, nema uopće razloga pričati o nekoj lošoj formi Livakovića. Pa, gdje su to Dinamo ili reprezentacija izgubili zbog njegovih pogrešaka!? Onaj udarac Drmića imao je na ruci, ali bio je to odličan udarac i nije ga bilo lako obraniti, kod drugog gola uspio je odbiti tešku loptu, nesreća jest da je ona pala baš pred Drmića. A koliko je Livaković dosad imao sjajnih obrana? Svi smo bili krivi za golove koje primamo, kažem, prvo poluvrijeme odigrali smo ispod svake razine.

Linker
19. travanj 2024 13:49