Ian Walton/Getty Images / Getty Images
SCENARIJ KATASTROFE

UTAKMICA ISTINE KUCA NA VRATA, A AMERIKA U PANICI Prijeti im katastrofa kakvu ne pamte 30 godina, a ovo bi ih moglo dotući: 'To nije realnost...'

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 10. ožujak 2017. 18:28

Reprezentacija SAD-a 25. ožujka igra vjerojatno ključnu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Amerikanci su neočekivano loše otvorili odlučujuću fazu kvalifikacija, nemaju niti jedan bod poslije dva kola (porazi od Meksika i Kostarike) i nalaze se na zadnjem, šestom mjestu u kvalifikacijama (prva tri idu u Rusiju, četvrti u dodatne kvalifikacije), a neugodni Honduras pristiže u goste.

Moglo bi se dogoditi da propuste prvi Mundijal nakon više od 30 godina, a na očajan bodovni učinak nadovezali su se i problemi sa zdravljem trojice važnih igrača – Clinta Dempseya, Tima Howarda i Geoffa Camerona, što je dodatno zakompliciralo ionako tešku situaciju.


USA vs Mexico 1-2 ~ All Goals & Highlights by Sports_HD

Novi izbornik Bruce Arena objasnio je situaciju oko Dempseya, čovjeka sa čak 132 nastupa i 50 pogodaka za nacionalnu selekciju.

-Velika je stvar što on uopće ponovno igra, ali moramo biti oprezni s njim i pratiti situaciju kroz sljedećih tjedan-dva. Vidjet ćemo, ali ponavljam, moramo biti oprezni – izjavio je 65-godišnji stručnjak, a Dempsey inače ima problema sa srcem. Prije nekoliko mjeseci otkriveno je kako mu nepravilno kuca, što je naravno bio ozbiljan razlog za zabrinutost.


Costa Rica vs USA 4-0 All Goals & Full... by euro2016videos

Nejasno je kako će se situacija razvijati, ali ohrabrujuća je činjenica da je 34-godišnjak zabio na otvaranju Major League Soccera za svoj Seattle. Također, osim njega upitni su i 38-godišnji Tim Howard (109 nastupa) te 31-godišnji Geoff Cameron (47 nastupa), važni igrači za planove američkog izbornika.

-Volio bih da ih imam na raspolaganju, ali to nije realnost. Oba su zaigrala poslije dugo vremena i zbog toga im nedostaje svježine – zaključio je Bruce Arena.

NUREMBERG, GERMANY - JUNE 22:  USA coach Bruce Arena shows his frustration during the FIFA World Cup Germany 2006 match between Ghana and USA played at the Stadium Nuernberg on June 22, 2006 in Nuremberg, Germany.  (Photo by Friedemann Vogel/Bongarts/Getty Images)
Friedemann Vogel/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images

Radi se o zaista nezgodnoj, ako ne i vrlo ozbiljnoj situaciji za SAD – zemlji kojoj odlazak na velika i prestižna natjecanja kao što je Svjetsko prvenstvo jednostavno nema alternativu – a sada se mora čupati sa samog dna ljestvice i to bez ključnih igrača...

Linker
01. svibanj 2024 07:29