RS FOTOS/THE GROSBY GROUP/GROSBY GROUP/PROFIMEDIA
TO IM NEĆE ZABORAVITI

‘Uvijek ću biti zahvalan Messiju i Neymaru na onome što su učinili da pobijedim Ronalda‘

‘Odgovorno tvrdim, da je on ostao, osvojio bi Zlatnu loptu‘, tvrdi bivši napadač Barcelone
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. ožujak 2023. 23:49

Bivši napadač Barcelone Luis Suarez, trenutačno napadač brazilskog prvoligaša Gremija, za brazilski Placar je govorio o svojim danima u Kataloniji te o odlasku Neymara u Paris Saint-Germain.

- Za nas je Messi bio najbolji na svijetu, a za mene je Neymar bio broj dva. Oni su mi omogućili da osvojim Zlatnu kopačku, i uvijek ću im na tome biti zahvalan – istaknuo je Luis Suarez.

Smatra kako je to još jedan dokaz da tri zvijezde mogu igrati u jednoj momčadi s ciljem osvajanja momčadskih trofeja, a ne s težnjom prema individualnom isticanju.

- To nas je činilo boljima – tvrdi Urugvajac.

Najbolju sezonu u Barceloni Suarez je imao 2015./16. kad je u svim natjecanjima postigao 59 pogodaka, od toga 40 u La Ligi.

- Kad sam se s Cristianom Ronaldom natjecao za Zlatnu kopačku, Messi i Neymar su mi pomogli da pobijedim. Prepustili su mi kaznene udarce i asistirali mi za pogotke. Uvijek ću im na tome biti zahvalan.

image

Luis Suarez

SILVIO AVILA Afp

Žao mu je što Brazilac nije ostao u Barceloni.

- Odgovorno tvrdim, da je on ostao, osvojio bi Zlatnu loptu! Neymaru smo rekli da ćemo dovesti potrebna pojačanja i vratiti izgubljeni naslov prvaka, on je želio ostati. Međutim, njegovim je okruženjem teško upravljati. Kao prijatelji smo mu savjetovali da ostane, no njegova je obitelj odlučila drugačije.

Otkrio je Suarez kako je u igri za Neymarovo dovođenje bio i Manchester City.

- Rekli smo mu ‘Neymar, Engleska je bolja, nogomet će tamo biti bolji‘. Naravno, razumijem da se francuski nogomet razvija posljednjih godina, ali u to vrijeme bi za njega bilo najbolje da je ostao u Barceloni – rekao je Suarez.

Drugi tako nisu mislili, te je Neymar u transferu vrijednom 222 milijuna eura s Camp Noua prešao na Park prinčeva, te je i dalje član PSG-a...

Linker
26. travanj 2024 10:21