MIKA VOLKMANN/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
BITKA ZA PRVU LIGU

Uvjerljiva pobjeda za veliko slavlje: Nakon Schalkea, još jedan kultni klub pred povratkom u Bundesligu!

Werder sada ima 60 bodova, dva manje od vodećeg Schalkea 04, koji je izborio povratak u društvo najboljih
Piše: HinaObjavljeno: 08. svibanj 2022. 16:26

Nogometaši Werdera iz Bremena napravili su veliki korak ka povratku u prvu njemačku ligu nakon samo jedne sezone izbivanja, oni su u susretu pretposljednjeg, 33. kola druge lige kao gosti svladali Erzgebirge Aue s 3-0 (0-0) te sada imaju tri boda prednosti u odnosu na najbliže pratitelje u borbi za drugo mjesto, posljednje koje izravno vodi u viši rang.

Werder sada ima 60 bodova, dva manje od vodećeg Schalkea 04, koji je izborio povratak u društvo najboljih 3-2 domaćom pobjedom protiv Sankt Paulija u subotu navečer, ali i tri više od trećeg Hamburger SV-a i četvrtog Darmstadta.

Werderu će tako za osiguranje jednog od prva dva mjesta biti dovoljan i bod iz domaće utakmice protiv Jahn iz Regensburga koja će se igrati 15. svibnja.

Prošle sezone su Werder i Schalke ispali iz prve lige zauzevši posljednja dva mjesta na ljestvici, ali sva je prilika kako će se odmah vratiti u društvo najboljih za razliku od Hamburger SV-a koji je iz prve lige ispao 2018. godine te već četiri godine "tavori" u drugoj.

No, HSV bi ipak mogao imati još jednu priliku za povratak u elitu ako zadrži barem treće mjesto na ljestvici nakon 34. kola. U tom slučaju će igrati u kvalifikacijama za ulazak u društvo najboljih protiv 16. sastava prve lige.

Linker
20. travanj 2024 03:34