Mario Gotze
 JEROEN PUTMANS Afp
MUČNE SCENE

Užasan prizor u Berlinu podsjetio na dramu s EURA: Brat Maria Götzea se srušio, suigrači ga spašavali

Mladi nogometaš Kaiserslauterna srušio se sredinom drugog poluvremena, ali prošlo je u redu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2021. 17:23

Još su nam u glavi mučne scene s početka Eura, kada je svijet ostao u šoku poslije teške situacije s danskim veznim igračem Christianom Eriksenom koji se srušio na travnjak u Kopenhagenu na dvoboju s Finskom. Ovoga vikenda slična se situacija dogodila na utakmici 3. njemačke nogometne lige između Viktorije iz Berlina i Kaiserslauterna.

image
Mario i Felix Gotze (arhiva)
PETER SCHATZ/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Peter Schatz/Alamy/Alamy/Profimedia

U središtu zbivanja bio je Felix Götze, mladi brat puno poznatijeg Marija, nogometaša dortmundske Borussije i nekadašnjeg svjetskog prvaka s Njemačkom. Götze mlađi je naime, nakon jednog sudara s protivničkim igračem ostao nepomično ležati na terenu, ali srećom, pomoć je brzo stigla.

Igrači su pohitali okrenuti ga na bok i izbaviti mu jezik iz usta kako se ne bi ugušio. Stigli su, odmah je reagirala i liječnička služba, a nosila su također ubrzo odradila svoje pa je igrač prenesen na sigurno.

Bilo je to na nekih dvadesetak minuta od kraja, a iako je Götzeov Kaiserslautern poražen s 4:0, najvažnije je da je sa zdravstvenog aspekta sve prošlo u redu.

- Naši igrači pomogli su staviti Götzea na nosila. Obavijestit ćemo vas o njegovu zdravstvenom stanju čim ćemo imati više informacija. Oporavi se brzo, Felixe - poručili su iz Kaiserslauterna.

Linker
02. svibanj 2024 10:14