KARIM JAAFAR/AFP
GDJE ĆE SUPER MARIO?

Uživa u Hrvatskoj, oprostio se od Azije, zovu ga Talijani i Turci, ali on bi najradije u jednu drugu ligu

Ima veliku želji da još nastupa na najozbiljnijim razinama nogometa, novac pritom nije najbitniji
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 06. kolovoz 2020. 15:05

Jedna od zanimljivosti ovoljetnog kasnog i pomalo čudnog perioda transfera, pogotovo iz hrvatskog kuta, bit će sudbina Marija Mandžukića. Gdje će srebrni centarfor igrati sezonu 2020./21., a nakon što je zaključio svoju kratku i super profitabilnu avanturu u Kataru?

Na to pitanje ovog trenutka nema odgovora ni igračev zastupnik Ivan Cvjetković, koji vješto skriva, u tandemu s Mandžukićem, sve opcije. Bolje rečeno, zamete tragove tako da je teško procijeniti temeljem ranijih iskustava i medijskih kalkulacija gdje su u stvari najozbiljnije opcije za bivšeg hrvatskog reprezentativca...

Odmor u Hrvatskoj

Mario Mandžukić živi u svom miru i ritmovima, što znači da se medijski zatvorio. Još od prošlog ljeta, kada mu se događala pomalo traumatična priča rastanka s Juventusom, nije mu bilo pravo kako se klub ponio prema njemu. Kad je imao opciju prelaska u Manchester United, nije odmah prihvatio, a kasnije kada mu je postalo jasno da će sezonu provesti izvan igre ako nešto ne poduzme, više nije bilo prostora za registracije u Engleskoj.

Prihvatio je ono što mu je bilo praktično jedino logično, a to je dogovor u Kataru, gdje je unutar godinu i pol dana trebao zaraditi i najveći novac u karijeri, ali i pripomoći klubu Al Duhailu da napravi veliki iskorak u azijskoj ligi prvaka.

Nogomet u Kataru nije ni približno onih razina na kojima je bio naviknut. Pogotovo u kontekstu ambijenta utakmice. No, problem je ključan bio što je zbog pandemije koronavirusa sve postalo neizvjesno, odnosno što se nogomet u tom dijelu svijeta više nije nastavio. Mandžukić je očito procijenio da je to dovoljno provedeno vrijeme u dalekoj zemlji da bi shvatio kako želi još igrati u europskom nogometu. Stvar nije u novcu, jer je i ovim ugovorom odlično zaradio, nego u velikoj želji da još nastupa na najozbiljnijim razinama nogometa.

Već duže vrijeme Mandžukić je u Hrvatskoj, bio je na odmoru na moru, potom u Zagrebu i u svom Slavonskom Brodu. I kako se može zaključiti po bliskim izvorima, nigdje ne žuri glede odluke. U Italiji bi ga brojni klubovi odmah angažirali, slično je u Turskoj, ali dojam je da je sada Mandžukić zagrijan i za povratak u Bundesligu. Tamo je igrao vrhunski, kako u Wolfsburgu tako i (pogotovo) u Bayernu, te za njega postoji konkretan interes.

Linker
20. travanj 2024 02:02