TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
LIGA PRVAKA MLADIH

VIDEO: Hajduk ispao nakon drame jedanaesteraca! Atletico slavi, pogledajte poništeni pogodak Splićana

Gostima iz Španjolske pripao je okršaj na Poljudu, igrači Atletica idu u osminu finala LP
Piše: Jurica Radić, SNObjavljeno: 09. veljača 2022. 20:01

HAJDUK – ATLETICO 2:3 (0:0) 11m

SPLIT – Stadion Poljud. Gledatelja 8761. Sudac: Jeremie Pignard - 6. Pomoćnici: Drouet i Coniglio (svi Francuska). Četvrti sudac: Jurić.

HAJDUK (3-5-2): Silić – Bradarić, Prpić, Letaj – Hrgović. Krolo (od 61. Lazar), Capan, Brkljača (od 69. Vladušić), Pukstas – Ljubičić, Čuić (od 61. Vrcić). TRENER: Marijan Budimir.

ATLETICO (3-4-1-2): Iturbe – Camara, Kostis (od 70. Gonzales Campos -), Navarro – Diez (od 70. Vilan), Barrios, Gismera (od 80. Ginard), Corral – Curras - El Jebari, Martin. TRENER: Ricardo Garcia.

ŽUTI KARTONI: Kostis (45- grub prekršaj), Čuić (45- prigovor), Krolo (53- grub prekršaj), Camara (65- prekršaj s leđa), Curras (73- prigovor), Lazar (90- nesportsko ponašanje), Ginard (90- nesportsko ponašanje). IGRAČ UTAKMICE: Pablo Barrios.


Nakon drame u raspucavanju jedanaesteraca u sljedeće kolo (2. ožujka), u osminu finala Lige prvaka mladih, plasirao se Atletico. Hajdukovci su od pet kaznenih udaraca promašili tri, a da pritom vratar Iturbe ništa nije obranio. Vratnice su gađali Ljubičić i Capan, te na kraju Pukstas. Atletico tako s puno sreće ulazi u 16 najboljih gdje se u ždrijeb priključuje osam pobjednika iz jesenskih skupina Lige prvaka sa PSG-om, Liverpoolom, Real Madridom i Juventusom. Hajdukovci su pljeskom ispraćeni s travnjaka, u 90 minuta su se srčano izborili za remi s Madriđanima.

Trener Marijan Budimir pojačao je momčad s Marinom Ljubičićem, igračem generacije 2002 koji ima pravo nastupa za juniore u Ligi prvaka. Namjeravao je iz seniora povući i Stipu Biuka, ali zbog delikatnog procesa oporavka od ozljede gležnja, nije se 19-ogodišnji krilni napadač pridodao juniorima.

Poništeni pogodak Splićana iz same završnice prvog dijela pogledajte OVDJE

image
Cropix

Dugo su se u prvom dijelu "mjerkali" protivnici. Prvih pola sata kontrolirao je Atletico igru preko dvojice veznjaka Gismere i Barriosa. Maleni i hitri Curras tražio je okomitim loptama svoje napadače, ali Hajduk se branio u gustom defanzivnom bloku. Nisu Bijeli praktički ni izašli sa svoje polovice do finiša prvog dijela, a do tada je Atletico složio dvije prigode.

Najveću šansu imali su gosti u 35. minuti. Vratar Silić nije uspio prihvatiti dugu loptu Kostisa, ispala mu je iz ruku, a spretni El Jebari povratnom je iz kuta peterca pronašao natrčalog Corrala koji je pucao preko prazne mreže splitskih vrata. Dvije minute kasnije Silić uspješniji od Martina, s noge mu je skinuo loptu na 12 metara od vratiju sačuvavši svoju mrežu nakon što je Currasu prošla jedna lopta iznad obrane domaćih. Probudili su se Bijeli u finišu, trebalo im je vremena za prilagodbu na posebne uvjete. Logično, jer nikada igrali utakmicu s toliko opterećenja, s takvom brojnom i glasnom podrškom.

image
JOSKO PONOS/CROPIX

U 43. minuti vratar Iturbe je odnio loptu ispred Krole, tek toliko da se malo gledatelji zainteresiraju, ali pravo uzbuđenje uslijedilo je u zadnjim sekundama kada su Bijeli postigli pogodak kojeg je ipak sudac Pignard brzo poništio.

Slobodni udarac s desne strane izveo je Marko Capan, loptu je na petercu glavom zahvatio Filip Čuić, poslao je u gredu od koje se odbila visoko u zrak. Pokušao ju je vratar Iturbe dohvatiti, uz njega je bio Pukstas, ali ponovno se odbila do Krole koji je s druge vratnice vraća Pukstasu koji je s metra pogurnuo u mrežu. Ali, kratko je trajalo slavlje Bijelih, jer Pignard je vidio je prekršaj Pukstasa i poništio pogodak. Čuić je pritom zaradio žuti karton, a Francuz je promptno odsvirao kraj poluvremena. S travnjaka je ispraćen uz silne zvižduke s tribina.

Drugi dio se na početku igralo ravnopravnije, a do prve velike prigode stigli su gosti. U 64. minuti odličan ubačaj s desne strane glavom je zahvatio El Jebari, ali najbolji strijelac Atletica glavom je loptu s 10 metara neometan poslao pored lijeve vratnice. Ponovno je El Jebari zapucao u 79. minuti, ali šut s 20-ak metara fijuknuo je iznad grede.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX


PRIJENOS UŽIVO

IZVOĐENJE JEDANAESTERACA:

0:0 Ljubičić (vratnica), 0:1 Curras, 1:1 Hrgović, 1:1 Corral (obrana Silića), 2:1 Vrcić, 2:2 Ginard, 2:2 Capan (vratnica), 2:3 Martin, Pukstas (promašaj) | Atletico je u osmini finala Lige prvaka.

- penali će se izvoditi na sjevernoj strani Poljuda.


O POBJEDNIKU ĆE ODLUČITI JEDANAESTERCI!

90 + 4' - Prilika za Hajduk u posljednjim sekundama. Pukstas je ubacio za Ljubičića na 2-3 metra od gola, ali spreman je golman Atletica koji u posljednji trenutak izlazi i hvata loptu u ruke.

90' Nije bilo prevelikih iznenađenja u posljednjih 15-ak minuta utakmice. Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade. Podsjetimo, play-off runda igra se na jednu utakmicu, ali nema produžetaka, već će se u slučaju neodlučenog rezultata izvoditi jedanaesterci.

Od euforije do nevjerice i zvižduka s tribina: Poništeni pogodak Splićana iz same završnice prvog dijela pogledajte OVDJE

70' Stigla je i službena potvrda - Bijele s tribina bodri 8761 navijač.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

64' Hvataju se igrači Atletica za glavu! El Jebari je dočekao odličan ubačaj, ostao je sam, no srećom po hajdukovce njegov pokušaj glavom s 10-ak metara odlazi pored desne stative.

image
JOSKO PONOS/CROPIX

63' Dobar ubačaj Capana iz kuta, ali spreman je vratar gostiju.

58' Corral je pokušao ubaciti s lijeve strane, no obrana Bijelih je spremna i odbija to u korner.

55' Zasad mirnije otvaranje drugog dijela. Izdvojiti možemo tek jednu gužvu u šesnaestercu Atletica, ali nije tu bile neke opasnosti po gol gostiju.

46' Nastavlja se utakmica u Splitu!

KRAJ POLUVREMENA

45' Eksplodirao je sada Poljud! Hajdukovci su ugurali loptu u mrežu, ali od pogotka neće biti NIŠTA! Što se sve dogodilo? Čujić je prvo zatresao gredu, nastala je potom velika gužva pred golom Atletica, u nastavku Pukstas gura loptu preko linije, ali oglasio se sudac koji je u svom tom kaosu vidio prekršaj na golmanu gostiju.

Poništeni pogodak Splićana pogledajte OVDJE

image
JOSKO PONOS/CROPIX

42' Glasna reakcija publike na svaki opasniji izlazak Hajduka. Sjurio se sada Ljubičić i izborio udarac iz kuta. Ubrzo nakon toga domaći su imali još jedan, ali Atletico uspješno otklanja opasnost. U ovim trenucima gledamo mini-pritisak Bijelih.

40' Još malo kadrova s poljudskih tribina:

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX
image
JOSKO PONOS/CROPIX

38' Odlična reakcija Silića. Atletico je kombinacijom izbacio obranu Splićana, ali vratar Hajduka je hrabro istrčao i u posljednji trenutak spriječio opasan napad gostiju.

image

Toni Silić

TOM DUBRAVEC/CROPIX

35' Upravo smo vidjeli dosad najveću priliku na utakmici! Vratar Hajduka Silić nije dobro reagirao, lopta mu je ispala i došla do Corrala koji s nešto više od 10 metara ne pogađa prazna vrata. Njegov pokušaj otišao je preko gola. Hajdukovci mogu odahnuti.

30' Poljudske tribine ispunjene su zanimljivim licima. Nakon Marka Livaje, uočeni su i Lovre te Nikola Kalinić koji je prije nekoliko dana pojačao splitsku momčad. U Splitu je i Niko Kranjčar, a više o tome tko se sve od poznatih imena našao na utakmici pročitajte ovdje OVDJE.

image

Lovre i Nikola Kalinić

TOM DUBRAVEC/CROPIX

25' Torcida glasno navija i bodri svoje ljubimce. Pogledajte djelić atmosfere s Poljuda:

VIDEO: Slobodna Dalmacija

20' Sjurio se sada Krolo u šesnaesterac Atletica, no gosti su odlično reagirali na potencijalnu opasnost. Mladog hajdukovca okružilo je nekoliko igrača i ubrzo nakon toga Bijeli pod pritiskom gube loptu.

11' Prvi udarac prema golu upisali su gosti. Curras je opalio s nekakvih 18 metara, ali nije bio dovoljno precizan i lopta odlazi preko gola.

image

Marko Livaja došao je podržati mlade hajdukovce

TOM DUBRAVEC/CROPIX

5' Zasad nema većih uzbuđenja. I Hajduk i Atletico imali su po jedan malo ozbiljniji prodor po boku i obećavajuć ubačaj u šesnaesterac, ali ništa više od toga.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

1' Počela je utakmica na Poljudu!

Linker
17. svibanj 2024 12:01