GORKA ISTINA?

Van Gaal: 'Trebalo bi se dogoditi čudo da Manchester United osvoji naslov'

Trener Uniteda izjavio je: "Bilo bi čudo da osvojimo prvenstvo ove sezone. Što ne znači da je to i nemoguće" - odmah je ublažio izjavu
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 24. kolovoz 2014. 15:06

Tijekom razočaravajuće sezone pod vodstvom Davida Moyesa, navijači Crvenih vragova izgubili su živaca i strpljenja više nego u proteklih dva desetljeća pod nezamjenjivim Sir Alexom Fergusonom.

Prije početka tekuće sezone Premiershipa, činilo se da stvari idu na bolje. Omraženi Moyes je otjeran, a na klupu je doveden trener s pedigreom pobjednika - Louis Van Gaal. Dotični je buduće poslodavce uveselio i prije nego što je započeo s poslom, budući da je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu s Nizozemskom osvojio treće mjesto, što je okarakterizirano kao velik uspjeh.

Kad je u pripremnoj utakmici pao i novookrunjeni europski prvak, Real Madrid, navijači Uniteda su za nizozemskog trenera rezervirali mesijansku ulogu vraćanja kluba na staze slave. Međutim, sanjarenje je oštrim rezom prekinuo velški Swansea koji je kontra svim očekivanjima na Old Traffordu uezo sva tri boda u prvom kolu.

I dok navijači sigurno nisu dobro prihvatili poraz, čini se da ga je trener Van Gaal shvatio još ozbiljnije. Pred uvod za utakmicu protiv Sunderlanda trener Uniteda izjavio je: "Bilo bi čudo da osvojimo prvenstvo ove sezone. Što ne znači da je to i nemoguće" - odmah je ublažio izjavu. Dodao je kako je suočen s nebalansiranom momčadi - ima previše napadača i ofenzivnih veznjaka, a premalo kvalitetnih braniča.

Da li će nakon današnjeg meča razmišljati u nešto vedrijim tonovima, pogotovo uzimajući u obzir vjerojatni dolazak Di Marie, saznat ćemo uskoro. Do tog trenutka, ako ste fan Uniteda, treba vjerovati da čuda ipak nisu nemoguća

Linker
22. rujan 2024 21:33