Robin van Persie

 Anp/alamy/alamy/profimedia
LEGENDA PAMTI I DINAMO

Van Persie: ‘Bivši Vatreni bio mi je ponajbolji suigrač, a Modrić je kao Mozart, umjetnik, jedan od najboljih ikad‘

‘Ima koliko 37, 38? I dalje dominira, ima ‘oči na leđima‘‘, čudio se Nizozemac kapetanu Hrvatske
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. kolovoz 2023. 19:37

Legendarni nizozemski napadač Robin van Persie, a danas trener mlade momčadi Feyenoorda s kojom u Zagreb igra Memorijalni turnir Mladen Ramljak, prisjetio se u razgovoru za novu multimedijsku platformu "Dinamo Plus" iskustava hrvatskim nogometašima, ali i uspomena iz Zagreba.

Naravno, osmijeh na lice razvukao mu je susret s nekadašnjim suigračem iz Arsenala Eduardom da Silvom.

- Sreli smo se i bilo mi je toliko drago da ga vidim. Nisam znao da je ovdje. Prolazio sam, išao pogledati Flamengo protiv Rapida iz Beča pa smo pričali 10 minuta. On je jedan od najboljih suigrača koje sam imao, odličan tip. Stvarno mi je bilo drago vidjeti ga - rekao je slavni Nizozemac.

Na Zagreb ima lijepe uspomene. U 3:0 pobjedi Arsenala protiv Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka zabio je jedan i asistirao za još jedan pogodak.

- Jako se dobro sjećam, žao mi je, haha... Sjećam se atmosfere ovdje u Zagrebu na stadionu. Sjećam se kada sam izašao na zagrijavanje da sam si pomislio: "Ovo će biti teško". Navijači su bili jako, jako nabrijani za Dinamo. Pa mi je laknulo kada smo rano poveli. U suprotnom je moglo biti i drugačije, haha.

Na toj je utakmici s druge strane bio Luka Modrić.

- On je jedan od uvjerljivo najboljih ikada. On je kao Mozart, umjetnik je. I dan, danas ga od kuće gledam na televiziji. A gledao sam ga i sada u Ligi nacija u Nizozemskoj, prije šest tjedana. Ima koliko 37, 38? I dalje dominira, ima "oči na leđima". Znao sam da je Modrić tada bio dobar, ali tako dobar... Igrali smo jedan protiv drugog mnogo puta, on je jedna od zvijezdi u nogometu. Ali ne samo na terenu, nego i izvan. Obiteljski je čovjek, pristojno se ponaša i sretan sam što je produžio ugovor s Realom. Užitak ga je gledati.

Van Persie je u karijeri zabio 324 gola, što za klubove što za reprezentaciju, i teško mu je bilo izdvojiti onaj najdraži.

- Gol protiv Španjolske, volej protiv Aston Ville... Nekoliko poteza je tvoje nasljeđe kao igrača i oni te, možda je teško reći, definiraju. Neki vole volej, neki tehniku, ali nema jedne stvari koja me razveselila najviše. Ono što mi je najdraže je da se moj nogomet mnogima svidio i da sam ih ja razveselio svojim potezima, golovima. Romantično, rekao bih. Sretan sam što me i danas pitaju za fotografije, to puno znači. To znači da sam nešto postigao u ovoj igri.

Pred Van Persiejem je sada finale Ramljaka u kojem će njegov Feyenoord igrati protiv Manchester Uniteda.

Linker
03. svibanj 2024 01:02