Navijači LASK-a

 Harald Dostal/afp/profimedia
SRAMOTNI ISPAD

Vandalski čin na derbiju u Austriji šokirao sve, navijači zgroženi: ‘Sramim se svog kluba‘

Subotnji ogled BW Linza i LASK-a širi je odjek u javnosti poprimio tek nekoliko dana nakon utakmice
Piše: SNObjavljeno: 17. rujan 2024. 14:04

Subotnji gradski derbi između BW Linza i LASK-a obilježio je vandalski čin unutar stadiona. ‘Underdog‘ BW Linz slavio je 1:0 i nastavio katastrofalni niz protivnika (šest utakmica, pet poraza i remi) momčadi Marina Ljubičića i Hrvoja Smolčića, no znatno širi odjek utakmica je poprimila nekoliko dana kasnije.

U ponedjeljak su se diljem društvenih mreža počele širiti fotografije sanitarnih čvorova stadiona Stadt Linz, koji su potpuno uništeni zbog divljaštva gostujućih, poraženih navijača. Tijekom utakmice, dio gledatelja spustio se prema zahodima i potrgali sve što im se našlo pri ruci.

Fotografije koje kruže Facebookom pokazuju ogromnu štetu: Iščupana i prepolovljena vrata zahodskih kabina, pisoari izbijeni iz zida... Netko si je "dao oduška" silno se potrudivši napraviti nered, usput i išarati zidove markerima. U šoku su ostali čak i navijači samog LASK-a.

"Volim LASK, navijam za njih i imam sezonsku ulaznicu, ali danas se sramim ovog kluba!", napisao je jedan od korisnika na Facebooku, a niz drugih komentara uglavnom ide u istom smjeru:

"Stvarno tužno. Ovo više nema nikakve veze s nogometom i navijačima".

Visina nanesene štete zasad nije poznata, no posla za će svakako biti...

Linker
17. rujan 2024 16:43