KUP HRVATSKE

Varaždinci pokvarili Scorijin debi, Rijeka na Kantridi mora loviti pogodak zaostatka

Nogometaši Varaždina svladali su Rijeku u prvoj četvrtfinalnoj utakmici nogometnog Kupa Hrvatske
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2010. 19:54

Utakmica s Rijekom nogometašima Varaždina bila je već deseta domaća ove jeseni (osam u prvenstvu, HAŠK i Rijeka u kupu). Od njih 10, čak sedam puta kiša je lijevala, doslovno, a Varaždinci su šest „vaterpolskih“ susreta dobili, samo s Dinamom remizirali. I jučer kao da je nebo odlučilo potopiti Varaždin, pretvorivši travnjak Varteksova stadiona u kaljužu kakva je godinama bila „zaštitni znak“ Kantride. I jednima i drugima dakle uvjeti za igru nisu bili nikakva nepoznanica, obje su se momčadi snašle poput pčela u medu.

Doista, Rijeka i Varaždin su, s obzirom na uvjete, odigrali odličnu utakmicu. Visokog tempa i kombinatorike, kreirali su desetak doista lijepih prigoda, čitav niz atraktivnih akcija i poteza. Od kojeg jednog moramo istaknuti, potpisao ga je u 47. minuti sinoć odličan Hojski; nakon udarca iz kuta opalio je iz prve volejom s ruba kaznenog prostora „u 90“. Pljesak je zaslužio i Lisjak, izvadivši to iz gornjeg desnog kuta.

Inače, kako je izgledalo prvih pola sata činilo se da će Rijeka čak i do pobjede u Varaždinu.

Kreilach je već nakon 27 sekundi zagrijao Drevena, sjajno opalivši, gosti su u otvaranju susreta zagospodarili terenom. Doduše, probao je za Varaždin Aganović u 8. minuti, otišla je lopta iznad prečke, isti je igrač zaprijetio i u 21. minuti nakon odličnog proboja F. Škvorca, opet su centimetri nedostajali. Riječani su ipak vodili igru, Štrok je u 23. minuti bio u prilici, četiri minute kasnije novu nije propustio.

No tada, kao da su gosti stali. Točnije, nakon dosuđenog zaleđa Đaloviću, pa prekršaja za najstrožu kaznu u idućem napadu. Pogodak Brezovca dao je Varaždincima krila, krasan pogodak Punčeca dodatno, do odmora je i Dudić (u 43. minuti) pospremio loptu u mrežu nakon udarca Hojskog i obrane Lisjaka, no pomoćni sudac Grgec podignuo je zastavicu označivši zaleđe. Jako upitno, kao i ono Đalovića.

Varaždin je i u nastavak ušao ambiciozno, redale su se akcije jedna za drugom, pokušavali su Škvorc, Punčec, Dudić, Brezovec... Opet, posljednja dionica mirisala je i na izjednačenje; Riječani nisu stvorili izrazitu priliku, no prijetnji je iz polukontri i kontri bilo podosta. Ipak, ostalo je 2:1, rezultat na koji su se varaždinski ljubitelji nogometa jesenas već naviknuli.

Uzvrat na Kantridi potpuno je otvoren, bit će to još jedan neizvjestan ogled, kakvog su Varaždinci i Riječani često predstavljali svojim navijačima.

Varaždin – Rijeka 2-1

Stadion Varteksa. Gledatelja 800. Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb). Pomoćnici: Grgec (Bistra) i Jureša (Zagreb).

Strijelci: 0-1 Štrok (27), 1-1 Brezovec (33-11m), 2-1 Punčec (38)

VARAŽDIN (4-2-3-1): Dreven – Šimek, D. Škvorc, Sušac, Katanec – Punčec, Brezovec – F. Škvorc, Hojski, Aganović – Dudić. Trener: Samir Toplak.

RIJEKA (4-1-4-1): Lisjak – Švrljuga, Baković, Čagalj, Budicin – Landeka – Rodić, Štrok, Kreilach, Križman – Đalović. Trener: Elvis Scoria.

Linker
18. svibanj 2024 10:42